Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

El PSC reclama a Salut «mesures» per evitar repetir la «tragèdia» de la residència de Tremp

Els socialistes registren al Parlament un seguit de preguntes per tal que el Govern "informi sobre les investigacions en curs” al geriàtric pallarès

Redacció 20 d'abril de 2021 a les 09:43
La façana principal de la residència Fundació Fiella, en imatge d'arxiu | Jordi Ubach
El PSC ha reclamat al Departament de Salut que estableixi “les mesures necessàries” per evitar que es repeteixi una situació “tan tràgica” com la viscuda fa uns mesos a la residència Fundació Fiella de Tremp, on un brot de coronavirus va causar la mort de 61 residents. Per aquest motiu, els socialistes han registrat una bateria de preguntes al Govern per tal que, d’una banda, “informi sobre les investigacions en curs” i, de l’altra, “del propòsit del Departament sobre la gestió del centre”.

A través d’un comunicat, la diputada del PSC per Lleida, el Pirineu i l'Aran al Parlament de Catalunya, Sílvia Romero, ha recordat que Salut “va trigar 10 dies en intervenir” al geriàtric i malgrat des de la conselleria s’hagi reiterat que no hi va haver cap reacció tardana, “el cert és que el resultat ha acabant sent 61 defuncions”. La residència continua intervinguda i la seva gestió està actualment a mans de Sant Joan de Déu-Terres de Lleida. Mentrestant, la Fiscalia de Lleida manté oberta la investigació per determinar possibles delictes d’homicidi per imprudència.

La diputada pallaresa del PSC creu que “després de cinc mesos de l’esclat del brot de Covid-19 a la residència de Tremp, és de justícia conèixer els resultats de les diferents investigacions i prendre les decisions corresponents”. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació