Divendres, 19 d'abril de 2024
tren de la pobla

El servei de tren entre Balaguer i la Pobla, cancel·lat «sine die» després de l'accident

Dissabte es començarà a estabilitzar el talús però fins dilluns no es podrà donar una estimació de la reobertura

Redacció 12 de març de 2021 a les 17:15
El tren s’ha estavellat aquest matí contra les roques despreses | Cedida
Els tècnics de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) que aquest matí han estat treballant amb drons a la zona de l’accident d’un comboi de la línia de tren Lleida-la Pobla de Segur ja han finalitzat les tasques de revisió de l'esllavissada. Al voltant de les 13h, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha pogut iniciar els treballs de protecció del tren sinistrat.


Segons FGC, es preveu que aquest mateix dissabte comenci l'estabilització del talús afectat a la cota 20 i diumenge a la cota 100. Una vegada estigui estabilitzat, s'iniciarà la retirada segura del tren i l'arranjament de la via. Quan aquesta quedi lliure es farà una nova revisió del talús per garantir-ne la consolidació i poder obrir la via al servei.

Un cop el tren hagi estat traslladat a la base d’FGC del Pla de Vilanoveta, a Lleida, s'avaluaran els desperfectes i els danys del comboi i es repararan. De moment Ferrocarrils no posa terminis, tot i que preveu poder fer una estimació aproximada a partir de dilluns. Mentrestant, la companyia ofereix un servei substitutori en autobús entre la Pobla de Segur i Balaguer. 

Segon accident en 14 mesos

Aquest és el segon accident greu que pateix el tren de la línia Lleida-la Pobla en els darrers 14 mesos. El gener de l’any passat, un dels dos combois va topar amb una altra esllavissada registrada a Àger, provocada pel temporal Glòria. Això va deixar aturat durant vuit mesos el servei de tren entre Balaguer i la Pobla de Segur.
 

Imatge del talús afectat des d'on han caigut les roques. Foto: FGC

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació