Dissabte, 20 d'abril de 2024
8-M

El Pallars commemora el 8 de març amb diferents actes

S'han programat activitats a Tremp, Sort, la Pobla de Segur i Esterri d'Àneu

Redacció 8 de març de 2021 a les 08:17
Pallars Digital amb el 8-M | Pallars Digital
Les comarques pallareses se sumen a la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Si l’Ajuntament de Tremp ho ha fet amb un seguit d’actes que es van iniciar ja la setmana passada, avui hi ha programats una sèrie d’actes arreu del Pallars per reivindicar el paper de la dona en tots els àmbits de la societat. A la capital del Pallars Jussà, a les 18h, es llegirà el manifest a través del canal de Youtube del consistori.

A la Pobla de Segur, a les 14h, tindrà lloc a l’institut l’acte institucional del Pallars Jussà, en col·laboració amb l’Ajuntament de la Pobla de Segur. Hi participaran el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, i l’alcalde de la Pobla, Marc Baró, en un acte que serà retransmès per l’Instagram del consell i que comptarà també amb la intervenció de l’alumnat del centre educatiu. 

No serà la única activitat prevista al municipi poblatà, doncs durant tota la jornada es durà a terme una marató de set hores i mitja de converses en directe amb dones poblatanes, que s'emetran a través del compte d’Instagram del propi ajuntament. Les converses començaran a les 10:30h i comptaran amb la participació, entre d’altres, de Consol Truchero, Bàrbara Chalamanch, Josefina Castany, Ester Capella, Maite Arilla, Marcel·la Andreu, Núria Guixa o Laura Gordó. 

A més, les Dones Feministes del Pallars Jussà han organitzat una ruta que han batejat com a Vacunamòbil, erradiquem el virus del patriarcat. Amb sortida a les 16h des d’Isona, recorrerà diferents poblacions de la comarca des de Tremp, Talarn, Salàs de Pallars, la Pobla de Segur i la Pobleta de Bellveí, on aproximadament a les 18:30h finalitzarà el recorregut.

Al Pallars Sobirà, el Servei d'Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha organitzat dos actes en col·laboració amb els instituts SES Morelló i Hug Roger III d'Esterri d'Àneu i Sort respectivament, que es podran seguir en format telemàtic. En aquest cas tindran lloc el dimarts a Esterri d’Àneu i el dimecres a Sort. En tots dos casos es llegirà el manifest amb la participació de l’alumnat dels dos centres.

A més, el col·lectiu feminista La Geganta Desperta ha convocat per aquest dilluns una concentració nocturna no mixta a Sort. Tindrà lloc a les 19h, partirà de la plaça de l’església i comptarà amb la lectura d'un manifest i amb intervencions a micròfon obert.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació