Dijous, 18 d'abril de 2024
món local

Els consells comarcals del Pirineu demanen més comunicació amb el Govern

Els representants pirinencs es reuniran a partir d'ara amb periodicitat mensual

Redacció 4 de març de 2021 a les 09:40
Imatge de la reunió celebrada aquest dimarts a Sort | CCPS
Els presidents dels consells comarcals del Pirineu i la síndica d'Aran han constatat que la situació generada per la Covid-19 "ha fet més evident que mai" la manca d'una comunicació "directa i fluida" entre el Govern i les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran. És per això que demanen "més comunicació" amb el Govern i han acordat sol·licitar una reunió amb el pròxim executiu que presidirà la Generalitat.

En una reunió celebrada aquest dimarts a Sort, en la qual hi han participat els dos presidents pallaresos, han dit que durant els mesos de pandèmia han vist com totes aquelles reivindicacions que han fet relacionades amb les restriccions "no han estat ateses". Les reunions dels presidents comarcals i l'Aran es faran a partir d'ara amb periodicitat mensual i seran itinerants. Els representants pirinencs volien que les restriccions tinguessin "una mirada diferenciada" segons les característiques i la situació epidemiològica de cada comarca.

Entre tots els presidents hi ha unanimitat per demanar el desplegament del Govern a l'Alt Pirineu i l'Aran. Per aquest motiu, els representants comarcals han acordat treballar les pròximes setmanes en una proposta que es traslladarà al nou Govern quan es concreti aquesta trobada bilateral.

Durant la reunió, els responsables comarcals també han considerat "imprescindibles" per al Pirineu les lleis de muntanya i de territori, dos projectes llargament reivindicats, però que avui en dia no s'han concretat. Aquestes lleis haurien d'aportar eines que permetessin un desenvolupament "més àgil i viable" de les comarques del Pirineu, segons argumenten. En aquest sentit s'ha tractat una altra de les grans problemàtiques del Pirineu: "els pocs recursos" que es destinen per al manteniment i la conservació de les vies d'accés als nuclis.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació