Dissabte, 20 d'abril de 2024
Sostenibilitat

Acord entre FGC i Naturgy per investigar l'ús d'hidrogen com a combustible per al tren de la Pobla

En el marc d'una estratègia per fomentar la mobilitat sostenible i apostar per energies renovables

Redacció 2 de març de 2021 a les 11:47
El tren de la Pobla, al seu pas pel Pallars Jussà | FGC
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Naturgy han signat un acord de col·laboració pel qual l'empresa energètica utilitzarà les instal·lacions ferroviàries d'FGC a Lleida per desenvolupar un projecte per investigar, en un futur, l'ús d'hidrogen com a combustible net per als trens no electrificats, tal com ja va avançar fa unes setmanes aquest diari.


Aquesta iniciativa s'emmarca en l'estratègia de les dos companyies de fomentar la mobilitat sostenible i apostar per les energies renovables per lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica. El projecte consisteix en la producció i emmagatzematge d'hidrogen d'origen renovable a Lleida i la seva utilització, com a combustible a uns futurs trens de la línia de la Pobla de Segur.

Naturgy lidera la iniciativa oferint la seva experiència en el desenvolupament de projectes energètics i innovadors i FGC aporta el seu coneixement en el transport ferroviari de viatgers i mercaderies així com l'assessorament tècnic generat per la pròpia activitat de la companyia.

L'acord s'emmarca en el projecte presentat per Naturgy al govern espanyol que preveu la construcció de 38 hidrogeneres a nivell estatal -de les quals quatre estarien situades a Catalunya- per donar subministrament d'hidrogen als entorns urbans i interurbans i potenciar així la mobilitat sostenible. En una segona fase, la infraestructura total a desenvolupar podria arribar a les 120 hidrogeneres a Espanya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació