Divendres, 19 d'abril de 2024
patrimoni

Es constitueix la Comissió Territorial de Patrimoni de l’Alt Pirineu

El nou òrgan actuarà en l’àmbit de les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà i vetllarà per protegir i reivindicar la singularitat de la cultura pirinenca

Redacció 26 de febrer de 2021 a les 10:18
La consellera Ponsa ha visitat l’Alt Urgell aquest dijous | Cultura
La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha realitzat aquest dijous una jornada de treball a l’Alt Urgell, on ha presidit la reunió constitutiva de la nova Comissió Territorial de Patrimoni de l’Alt Pirineu, considerat pel Govern com “un pas fonamental per protegir i reivindicar la singularitat de la cultura pirinenca”. El nou òrgan tindrà la seva seu a la Seu d’Urgell.

Aquesta comissió és un òrgan col·legiat amb competències en la protecció i conservació del patrimoni cultural i en matèria d’autorizació d’intervencions en els béns culturals d’interès nacional i d’altres relatives. Comprèn les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. No així la Vall d'Aran, ateses les competències transferides al Conselh Generau d’Aran també en matèria de patrimoni cultural.

Ponsa ha destacat que la Comissió Territorial de Patrimoni de l’Alt Pirineu “situa les decisions sobre la cura del patrimoni al lloc on li pertoca: a la gent del Pirineu”. Des del Govern s'aposta per donar veu a l’Alt Pirineu per la "riquesa, importància i volum del seu patrimoni en tots els seus vessants, artístic, històric, arqueològic, arquitectònic, paisatgístic i etnològic”. Aquests importants valors “justifiquen abastament la constitució d’aquesta comissió”, segons s'indica des del Govern.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació