Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

El CAP de Sort ja compta amb el mòdul de suport per traslladar-hi l’activitat Covid-19

Durant el mes d’abril també se n’instal·laran als CAP de Tremp i la Pobla de Segur

Redacció 26 de febrer de 2021 a les 08:17
El mòdul ha quedat instal·lat a les portes del CAP de Sort | Salut
El Departament de Salut ha instal·lat aquest dijous el mòdul de suport Covid-19 a Sort, ubicat al costat de les instal·lacions del Centre d’Atenció Primària (CAP). Tal com ja hem avançat en aquest diari, el nou equipament s’utilitzarà per traslladar l'activitat relacionada amb el coronavirus fora del CAP. Actuacions similars s’estan duent a terme al conjunt de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran.

A banda de la capital del Sobirà, al Pallars també s’han previst mòduls per als CAP de Tremp i la Pobla de Segur, tot i que no s’instal·laran fins el mes d’abril. En total, seran sis els mòduls que es destinaran al Pirineu, comptant també els d’Oliana, la Seu d’Urgell i el Pont de Suert. 

La majoria dels mòduls tenen 45 metres quadrats de superfície i consten d'una consulta de respiratori, dos punts per a la realització de proves PCR i un espai d'atenció al pacient. En el cas de la Pobla de Segur, l’annex farà 15 metres quadrats i es destinarà exclusivament a fer-hi proves de detecció del virus.

L'ús d'aquests espais addicionals té una durada prevista d'entre dos i quatre anys. La seva distribució s'ha basat en la capacitat dels centres de poder separar circuits d'activitat de pacients amb sospita de Covid-19 i en la disponibilitat d'un espai exterior proper que compleixi els requisits necessaris per acollir un mòdul d'aquestes característiques.
 

Un camió descarregant el mòdul a Sort. Foto: Salut


Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació