Dissabte, 20 d'abril de 2024

Tremp es prepara un any més per celebrar Sant Antoni Abad

La diada de Sant Antoni és una de les festes més arrelades al municipi de Tremp, en el decurs de la qual tenen lloc els Tres Tombs i el Ball del Contrapàs

Pallars Digital 16 de gener de 2014 a les 15:49
Demà divendres se celebra Sant Antoni Abad. A Tremp destaquen dos actes tradicionals i molt arrelats a la població: els Tres Tombs i el Ball del Contrapàs. D´una banda, els Tres Tombs tindran lloc a la 13h la Plaça de la Creu, amb la participació dels veïns amb els seus animals i vehicles agrícoles. Aquest acte compta cada any amb una bona afluència de gent, sobretot nens i nenes.
 
D´altra banda, el singular Ball del Contrapàs tindrà lloc a les 20h del vespre a la plaça Francesc Pujol. Aquest esdeveniment de veneració a Sant Antoni va ser declarat 'Bé Cultural d´Interès Local' l´any 2009. Està organitzat per l´Associació del Ball del Contrapàs, formada per pagesos de Tremp. 
 
El ball consisteix a fer una filera d´homes, concretament els fadrins de cada casa de pagès, el darrer dels quals porta una metxa lligada a la part posterior de la cintura, el que va primer ha d´aconseguir encendre aquesta metxa. Es fan tants tombs com és necessari fins que s´arriba a la fita. La peculiaritat és que a cada intent fallit la cua de joves es desplaça a un establiment del nucli per fer un got de vi. Els assistents degusten vi i galetes amb què els obsequien els balladors.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor