Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

El Patronat Fundació Jaume Fiella confia en recuperar «ben aviat» la gestió de la residència de Tremp

En una carta dirigida a residents i familiars, el Patronat té un record per les 61 víctimes mortals del brot de Covid-19, pels que prega “perquè Déu els aculli i els doni una eternitat feliç”

Jordi Ubach Llorens 18 de febrer de 2021 a les 09:51
Entrada principal de la residència Fundació Fiella de Tremp | Jordi Ubach
El Patronat Fundació Jaume Fiella de Tremp confia recuperar “ben aviat” la gestió de la residència Fundació Fiella de la ciutat, actualment a mans de Sant Joan de Déu-Terres de Lleida. En una carta dirigida a residents i familiars, el Patronat lamenta “el sofriment viscut” i té un record per les 61 víctimes mortals del brot de Covid-19 que va afectar el geriàtric, pels que prega “perquè Déu els aculli i els doni una eternitat feliç”.

En la missiva, la direcció, els treballadors, la comunitat de religioses i el Patronat se senten “molt a prop” dels residents i els familiars del centre, confessen haver patit “una sotragada molt forta”, i reafirmen el seu compromís per continuar oferint un servei de qualitat als padrins i padrines, als malalts i també a les famílies.

El Patronat assegura que amb la gestió de Gestió de Serveis Sanitàris (GSS) i de Sant Joan de Déu-Terres de Lleida s’ha recuperat “la normalitat i la pau” del centre, gràcies també a l’esforç “molt significatiu” dels treballadors. Asseguren que ja s’han vacunat tots els residents i treballadors i que ja s’han produït nous ingressos al centre, per tot plegat, “afrontar el futur amb esperança”.

Per últim, el Patronat agraeix a tots els residents i les famílies la confiança que durant anys han dipositat en la residència, així com les mostres de suport que han rebut durant unes setmanes que han qualificat de “doloroses”. Afirmen que la Fundació Fiella és “una residència social on ningú no en treu un guany privat i on tot es reverteix en la millora del tracte a les persones i el benestar dels residents”.

La residència segueix intervinguda

La residència trempolina continua intervinguda pel Departament de Salut per garantir-ne “una correcta gestió”. Una intervenció que s’ha prorrogat en fins a tres ocasions i que actualment és a mans de Sant Joan de Déu-Terres de Lleida, que en porta la gestió.

El brot que hi va haver a finals de l'any passat va afectar la pràctica totalitat dels residents i gran part dels professionals i va causar la mort de 61 usuaris. Salut va intervenir la residència de Tremp, propietat de Fundació Sant Hospital de Tremp-Fundació Fiella, el dia 26 de novembre de 2020, a causa de la situació generada pel brot de Covid-19. Cal recordar que la Fiscalia investiga el geriàtric per presumpte homicidi imprudent.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació