Divendres, 19 d'abril de 2024
mapes: eleccions 14-F

MAPES: Junts s'imposa a 22 municipis pallaresos, ERC a sis i la CUP a un

A nivell comarcal, Junts s’ha imposat al Pallars Jussà i al Pallars Sobirà per davant d’ERC, el PSC i la CUP

Roger Tugas / Jordi Ubach 15 de febrer de 2021 a les 10:13
Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, el percentatge de vots obtingut per les principals forces, el nivell d'abstenció i el nom de la primera força aquest 14-F i el 2017. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom de la imatge i seleccionar així millor els municipis.

El partit que s'ha imposat a més municipis el 14-F ha estat Junts, que ha estat primera força a 562 dels 947 de Catalunya. En són molts, tot i que menys que els 667 del 2017. En segon lloc, ERC ha estat el més votat a 251 municipis, força més que els 143 de fa tres anys, mentre que el PSC ha vençut a 105 (va fer-ho només a dos el 2017), entre els quals alguns dels més poblats, per això ha estat també el més votat a nivell català. Per darrere, el PDECat ha estat primera força a set municipis, la CUP a sis, Vox a dos i el PP, a un, tal com es pot observar al mapa superior. Cs es va imposar a 135 municipis fa tres anys i ara no ho ha fet a cap.

Al Pallars, Junts ha sigut la força més votada en 22 dels 29 municipis, mentre que ERC ho han estat en sis. La dada més destacada en aquest sentit és la victòria de la CUP a Farrera, i que representa l'únic municipi de la demarcació de Lleida on els anticapitalistes han obtingut el primer lloc amb el 34,48% dels vots. Sota aquestes línies pots consultar els resultats al Pallars per comarques i municipis.


A nivell supramunicipal, Junts ha estat la formació amb més suports a 24 comarques, més de la meitat de les 42 que hi ha, però menys que les 29 on va guanyar el 2017. En segon lloc, ERC s'ha imposat a deu, clarament per sobre que les quatre de fa tres anys. Finalment, el PSC ha estat el més votat a vuit comarques, malgrat que el 2017 no ho havia estat a cap, malgrat que Cs sí, a nou. Al Pallars, Junts s’ha imposat a les dos comarques per davant d’ERC, el PSC i la CUP.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació