17 d'abril de 2024
coronavirus: vacunació

Salut comença a administrar la vacuna d'AstraZeneca a Tremp

El personal sanitari i els padrins de les residències de gent gran del Pallars ja estan tots vacunats

Redacció 10 de febrer de 2021 a les 16:42
Una infermera posant una vacuna d'AstraZeneca a una dona a Tremp | ACN
El Departament de Salut ha començat a administrar aquest dimecres la vacuna d'AstraZeneca arreu del país. Tremp ha estat un dels punts escollits per començar a subministrar els vaccins a l’Alt Pirineu i Aran, juntament amb Puigcerdà, la Seu d'Urgell i Vielha. A banda, també s'ha habilitat un punt de vacunació a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la Seu d'Urgell.

Per cadascun d’aquests punts s’han distribuït un centenar de vacunes per injectar aquesta setmana. En el global de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran s'han citat, aquest dimecres, un total de 80 persones.

L'Adjunt a la Gerència de la Regió Sanitària, Miquel Abrantes, ha explicat que tots els usuaris de les residències de gent gran de les comarques del Pirineu ja estan vacunats així com també tot el personal sanitari. Abrantes ha explicat que només falta administrar la segona dosi de la vacuna de Pfizer als avis i personal de la residència de Puigcerdà. Aquesta es posarà el dimarts vinent, donat que en el moment d'administrar la primera dosi estava amb casos positius i es va haver de fer a posteriori.

Als professionals que han rebut aquest dimecres la vacuna AstraZeneca se'ls havia citat a través d'un missatge de telèfon. Abrantes ha explicat que a partir de la setmana vinent serà a través d'un altre servei on la persona podrà triar la franja horària. Tot, amb l'objectiu que sigui més àgil. Entre els citats hi ha diferents sectors com personal de farmàcia, logopedes, fisioterapeutes i cossos de seguretat i emergències

Montse Enjuanes, farmacèutica de Tremp, ha afirmat després d'haver-se posat la vacuna sentir-se "molt contenta" i ha agraït la feina del personal sanitari. Enjuanes ha anat a posar-se la vacuna "molt convençuda” de fer-ho i ha animat a la població a vacunar-se quan li correspongui, "per salut pública" ha remarcat.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació