Dimarts, 23 d'abril de 2024
coronavirus

L’Hospital del Pallars manté l’activitat assistencial tot i la tercera onada

Al centre hospitalari s'hi respira una “relativa tranquil·litat”, segons el seu director assistencial, Eduard Sanjurjo

Jordi Ubach Llorens 1 de febrer de 2021 a les 17:21
Entrada principal de l’Hospital del Pallars | Jordi Ubach
L’Hospital Comarcal del Pallars continua desenvolupant les seves funcions amb normalitat sense que s'hagi hagut de suspendre activitat assistencial a causa de la pandèmia. Així ho ha assegurat el director assistencial del centre, Eduard Sanjurjo, que en declaracions a Pallars Digital ha detallat que, a diferència d’altres hospitals catalans, al de Tremp s’hi respira una “relativa tranquil·litat”. Actualment hi ha dos persones ingressades amb coronavirus.

Segons ha explicat Sanjurjo, des de fa unes setmanes al centre hospitalari pallarès s'hi viu una situació d'“altiplà” i no pas de pic, com havia passat en la primera i la segona onada. “Veiem que els ingressos hospitalaris per Covid-19 es mouen en unes xifres constants, d’entre un i tres malalts”, ha explicat. Una situació que els manté, no obstant, en continua alerta pel que pugui esdevenir en un futur.

Donar la pandèmia per controlada, segons el doctor, serà “difícil”, ja que les coses canvien dia a dia. “Qualsevol nova variant del virus ens preocupa, perquè pot comportar més transmissió i més gravetat”. Pel que fa a la soca britànica, segons assegura, “tot apunta que és més infectiva i això pot provocar que tornem als pics de contagis que ja havíem tingut”. Una situació que ara ja es pot veure en altres comunitats autònomes com València, Madrid o Andalusia.

Malgrat això, per Eduard Sanjurjo hi ha un factor que afavoreix territoris com el Pallars, i és la dispersió poblacional, malgrat que a la Val d’Aran “estan patint les conseqüències del Nadal”, segons ha explicat. Com habitualment, el doctor ha fet una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva de tota la ciutadania per aconseguir tallar els contagis.

Sanjurjo ha reconegut que el trasllat dels malalts de llarga estada a l’alberg de Tremp, que es va realitzar a principis de desembre, ha donat aire a l’hospital. “Ens ha permès disposar de més espai i tranquil·litat per assumir el que pugui venir en un futur”, ha assegurat. Segons Sanjurjo, els pacients es troben molt a gust a l’alberg, on l’adaptació “ha estat l’adequada”.

Sobre el tràgic brot que a finals de l’any passat va patir la residència Fundació Fiella de Tremp, i que va provocar la mort de 61 usuaris, Sanjurjo ha reconegut que l’experiència ha estat “molt dura”. Segons ha explicat, les càrregues de treball van ser molt importants, però sobretot destaca “la càrrega emocional” que ha comportat a tots els nivells entre el personal sanitari.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació