Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

Un nou brot de coronavirus afecta vuit usuaris i un treballador de la residència de Sort

Cinc dels vuit residents positius havien rebut la segona dosi de la vacuna tres dies abans de la detecció del brot

Jordi Ubach Llorens 26 de gener de 2021 a les 18:37
Detall de l’entrada de la residència Àngel Serafí Casanovas de Sort | ACN
Un brot de coronavirus afecta vuit usuaris de la residència de gent gran Àngel Serafí Casanovas de Sort. Tots els residents estan aïllats, es troben bé i no han hagut de ser derivats a cap centre hospitalari, segons ha confirmat a Pallars Digital el metge de la residència i director de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Pallars Sobirà, Miquel Bretcha. Només un dels contagiats presenta simptomatologia lleu.

Es desconeix l’origen del brot, que es va detectar el passat dissabte i que també afecta un treballador, segons el Departament de Salut. La conselleria també ha informat que dos dels residents contagiats no estan vacunats, cinc van rebre el passat dimecres -tres dies abans de la detecció del brot- la segona dosi de la vacuna i un va ser vacunat també dimecres, però en aquest cas de la primera dosi. Salut aclareix que no és fins al cap d’un període d'entre 7 i 14 dies de la seva injecció que la segona dosi no genera immunitat. En aquests moments la residència és considerada “vermella".

Segons ha explicat Bretcha, el fet que sis dels residents positius hagin rebut alguna de les dos dosis de la vacuna “els pot beneficiar”. “La primera dosi ja produeix anticossos i estic convençut que gràcies a la vacuna, la simptomatologia dels malalts serà més lleu o inexistent”, explica Bretcha en declaracions a aquest diari. De fet, cap dels contagiats en presenta, a excepció d’un d’ells, que precisament és una de les dos persones que no ha rebut la vacuna. Bretcha ha matisat que és compatible estar vacunat i tenir restes de virus al cos i, per tant, donar positiu. “El test ràpid i el PCR busquen el virus, mentre que la vacuna i la serologia en sang el que fan és generar anticossos perquè el cos es pugui defensar”. 

El metge de la residència ha fet una crida a la població a “no baixar la guàrdia” i ha recordat la importància d’aplicar correctament les mesures bàsiques de prevenció de la Covid-19, com l’ús adequat de la mascareta, el rentat freqüent de mans i la distància respecte altres persones. Aquest és el segon brot que afecta al geriàtric de la capital del Pallars Sobirà. El primer es va detectar el passat mes de novembre, va acabar afectant 26 residents i també va provocar la mort d’un d’ells. Cap dels vuit positius actuals es va contagiar en el primer brot.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació