Dijous, 25 d'abril de 2024
TEMPORAL

Reobre l’escola d’Espluga de Serra i ja només queda una ruta de transport suspesa al Jussà

El consell comarcal alerta que els municipis “no tenen capacitat tècnica, econòmica, ni humana” per gestionar els centenars de quilòmetres de carreteres locals

Jordi Ubach Llorens 14 de gener de 2021 a les 11:44
El transport escolar del Jussà va recuperant poc a poc la normalitat | Jordi Ubach
El Pallars Jussà va recuperant poc a poc la normalitat després de la nevada. L’escola d’Espluga de Serra, al terme municipal de Tremp, va poder reobrir ahir després d’haver de tancar les portes com a conseqüència del pas del temporal Filomena, que va obligar a suspendre dilluns totes les rutes de transport escolar de la comarca. Aquest dijous ja només hi ha hagut una ruta suspesa al Jussà, la de Sapeira-Aulàs-Espluga de Serra, que afecta cinc alumnes.

Fonts del Consell Comarcal del Pallars Jussà han alertat a Pallars Digital que el temporal ha posat de manifest que tot i l’esforç “ingent” dels municipis, aquests “no tenen capacitat tècnica, econòmica, ni humana” per gestionar els centenars de quilòmetres de carreteres locals. Segons el consell, el temporal “ha evidenciat la necessitat que moltes d’aquestes carreteres siguin assumides per ens supracomarcals”. 

Segons les mateixes fonts, els 14 municipis del Pallars Jussà tenen al seu càrrec fins a 410 quilòmetres de carreteres d’accés a nuclis de població. Això significa que els ens locals de la comarca són titulars del doble de quilòmetres que els que a la comarca són competència de la resta d’administracions més grans com la Generalitat (129 quilòmetres), la Diputació de Lleida (70) o l’Estat (30). 

Al marge queden els 65 quilòmetres d’accés a masies habitades o els més de 2.000 quilòmetres de camins agraris i pistes forestals.

Tremp demana retirar els vehicles aparcats

Mentrestant, l’Ajuntament de Tremp ha demanat als veïns que tinguin els seus vehicles aparcats en algun carrer on encara hi ha neu que el retirin per tal que la brigada municipal pugui procedir a la neteja dels carrers. El consistori ofereix aparcaments dissuasoris arreu de la ciutat que estan lliures de neu per tal de poder estacionar el vehicle.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació