Divendres, 19 d'abril de 2024
caça furtiva

Multa de 12.400 euros i retirada de la llicència per caçar furtivament al Pallars Sobirà

L’home va ser sorprès l’any 2015 a la zona de Tírvia amb tres persones més i el 2016 a Alt Àneu amb el suport d’un guia local

Redacció 13 de gener de 2021 a les 11:19
Material comissat pels Agents Rurals en el moment de la intervenció l’any 2016 | Agents Rurals
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat un home amb una multa de 12.400 euros i cinc anys de retirada de la llicència de caça per caçar furtivament i de manera reincident al Pallars Sobirà. Segons ha avançat el diari Segre, la sentència és ferma i, a més, els cinc anys de retirada de la llicència de caça és el màxim que permet la llei.

L’home va ser denunciat en dos ocasions. L'any 2015, pels Mossos d’Esquadra, per cometre diverses infraccions de caça juntament amb tres persones més prop del vedat de Tírvia-Farrera. Un any i mig després va ser enxampat pels Agents Rurals a Alt Àneu, per suposada participació en una trama de caça furtiva que operava a l’Alt Pirineu i que comptava amb el suport logístic d’un guia local.

Va ser després d’aquesta segona intervenció quan es va iniciar el procés judicial entre la Generalitat i el furtiu, veí de Madrid. Finalment, el cas va arribar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha condemnat l’infractor amb la retirada de la llicència de caça durant cinc anys i la multa econòmica.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació