Dijous, 25 d'abril de 2024

Port Ainé reobre aquest dimarts la carretera d'accés a l'estació d'esquí

L'estació tornarà demà dimarts a la seva activitat habitual quatre dies abans de la data inicialment prevista

Pallars Digital 13 de gener de 2014 a les 16:48
La carretera d'accés a l'estació de Port Ainé es reobrirà demà dimarts, quatre dies abans de la data prevista inicialment. La carretera es va tancar el passat 8 de gener per efectuar unes obres de protecció en un talús. En aquell moment les previsions apuntaven que la durada dels treballs seria de 10 dies. El bon ritme de les tasques de condicionament ha permès reobrir l'accés abans de la data prevista. 
 
Les tasques que s'hi ha fet han consistit en sanejar la muntanya, netejar la via, provocar despreniments per assegurar el talús i col·locar una xarxa protectora en un àrea d'uns 800 metres quadrats. El tancament de la carretera per obres va obligar a tancar l'estació d'esquí.
 
L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha explicat que en el punt de la carretera que s'ha treballat s'han col·locat dos malles protectores per evitar despreniments. D'aquesta manera la circulació per aquesta via serà segura i aquest dimarts es podrà reobrir abans de la data prevista.
 
El tancament s'ha fet notar a Rialp
 
El tall efectuat a la carretera que dóna accés a Port Ainé, al terme municipal de Rialp, no només ha comportat el tancament de l'estació d'esquí, sinó que ha reduït considerablement el nombre de visitants al poble i a la comarca.
 
Un fet que han notat veïns i comerciants de la zona, des d'establiments hotelers a botigues de lloguer de material d'esquí, que han reduït en més de la meitat les seves vendes. Alguns establiments, en canvi, han aprofitat el tall de la carretera per fer vacances, com és el cas de l'Hotel Victor, que ha tancat 15 dies.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor