Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus: vacunació

La campanya de vacunació de la Covid-19 al Pallars es reprèn a les residències de Sort i Esterri d'Àneu

A Sort, el vaccí s'ha administrat al gruix d'usuaris de l'equipament de la tercera edat i a més de la meitat dels empleats

Redacció 30 de desembre de 2020 a les 12:23
Arribada de la nevera amb les vacunes de la Covid-19 a la residència de Sort | ACN
La campanya de vacunació de la Covid-19 s'ha reprès aquest dimecres al Pallars amb la preparació de 95 dosis per administrar a usuaris i treballadors de les dos residències de gent gran del Pallars Sobirà, la de Sort i la d’Esterri d'Àneu. De fet, entre diumenge passat i aquest dimarts han arribat 335 vaccins a l'Alt Pirineu i Aran, els quals es conserven en una nevera i es transporten des d'un únic punt a tots els equipaments de la tercera edat de la regió sanitària.

En el cas de la residència Àngel Serafí Casanovas de Sort, se l'han posat 24 dels 27 usuaris que hi ha actualment al centre i 18 dels seus 32 empleats. Així, entre els treballadors s'ha optat per administrar-la en diferents fases per tal de tenir una part de la plantilla operativa en cas que es produïssin efectes secundaris. El torn de la residència d’Esterri d’Àneu serà aquesta mateixa tarda.

El metge de la residència de Sort i director mèdic del Pallars Sobirà, Miquel Bretcha, ha assegurat que el vaccí és "eficaç" i ha afegit que desitja que es pugui haver administrat aviat al 70% de la població, tant a Catalunya com al món, per la "seguretat" i "tranquil·litat" que comportarà aquest fet. "Hem estat plorant, suplicant i pregant per a què tinguéssim la vacuna, el què no podem fer ara quan ens la donen és dir que no la volem, seria un contrasentit", ha afirmat.

Bretcha ha detallat que la campanya s'inicia a les residències denominades blanques i verdes perquè un dels objectius és que els seus possibles efectes secundaris no interfereixin amb els de la pròpia malaltia i també per ajudar a què les persones de risc tingui defenses per fer-hi front. Així, ha ressaltat la importància que té que aquestes també s'administrin als treballadors d'aquests equipaments, ja que ells poden ser la porta d'entrada del virus als centres.

Per la seva banda, la coordinadora de la Unitat Mòbil de Vacunes de l'Alt Pirineu i Aran, Conxita Nogués, ha dit que demà dijous també s'administraran dosis als dos centres de la tercera edat que hi ha a la Seu d'Urgell. Mentre, dilluns es va fer el mateix amb el del Pont de Suert. Nogués ha explicat que la distribució fins al lloc de vacunació es fa en equips formats per dos infermeres i un treballador administratiu.

Així, ha afirmat aborden la campanya amb "il·lusió" i amb l'esperança de poder arribar "al màxim de gent el més aviat possible i poder acabar amb la pandèmia". En aquest sentit, ha dit que tot està funcionant sense incidents i que el personal està "molt satisfet de la feina ben feta". 

De les 335 dosis de vaccí que han arribat fins al moment a l'Alt Pirineu i Aran, un total de 195 ho van fer dimarts, segons les dades facilitades pel Departament de Salut. Amb aquestes, a banda de les 42 persones de la residència de Sort, aquest dimecres es vacunen 38 més de la d'Esterri d'Àneu i es preveu que la xifra superi el centenar aquest dijous als dos equipaments de gent gran de la Seu d'Urgell. Mentrestant, amb les 140 dosis que es van rebre diumenge, es va fer el mateix amb 80 persones a la Pobla de Segur i 50 al Pont de Suert. 


La campanya de vacunació al Pallars es va iniciar diumenge a la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur. Leocàdia Peña, de 85 anys i veïna de Cerbi, es va convertir en la primera pallaresa en rebre el vaccí. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació