Dijous, 18 d'abril de 2024
sostenibilitat

El Consell Comarcal del Pallars Jussà aposta pel consum d’aigua del territori Geoparc

L’actuació anima a consumir el 100% d’aigua de proximitat i alhora promou el consum sostenible reduint l’ús diari d’envasos de plàstic

Redacció 30 de desembre de 2020 a les 09:44
Les ampolles i vasos reutilitzables ja s’han repartit entre els treballadors del consell | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha instal·lat màquines dispensadores d’aigua en quatre dels seus centres de treball per tal de posar en valor un dels principals recursos naturals del territori: l’aigua de qualitat del territori Geoparc Orígens, declarat l’any 2018 Geoparc Mundial de la Unesco

L’actuació permetrà que els 3.374 litres d’aigua que el consell comarcal consumia en ampolles de plàstic se substitueixin pel consum directe a través d’aquestes màquines que estan connectades a la xarxa d’aigua pública. Aquesta iniciativa suposarà, a més, una reducció del 40% dels costos, fent-ho de manera més sostenible al deixar de consumir 18 quilos de plàstic de les ampolles que s’usaven. Es contribuirà, de retruc, a la reducció de la petjada de carboni, apostant per un canvi integral dels diferents hàbits de consum. 

Per aquest motiu i amb la intenció de facilitar el consum sostenible d'aigua, aquest Nadal s’ha facilitat una ampolla tèrmica a cadascuna de les persones treballadores del consell, així com als consellers i conselleres, segons comenta Josep Maria Mullol, president comarcal. Mullol ha afegit que és necessari “valorar els recursos hídrics que tenim a l’abast i replantejar-nos l’ús que en fem”. 

L’acció també contempla altres iniciatives com proporcionar ampolles de vidre i vasos reutilitzables a les diferents sales de reunions i treball comunitari del consell. A més, l’acció es farà extensiva a la resta de membres de l’associació Geoparc Orígens, atès que aquest vincula els valors geològics amb la riquesa del patrimoni natural i cultural.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació