Dijous, 25 d'abril de 2024
premis

L'«Oliba Green Beer», premiada amb el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària

El jurat ha valorat les vint iniciatives que enguany han optat a aquest guardó en les seves diferents modalitats

Redacció 18 de desembre de 2020 a les 10:46
La cervesa pallaresa suma un nou guardó | Oliba Green Beer
La cervesa verda Oliba Green Beer, que elabora l’empresa Erm del Pallars Productions, SLU, ha estat premiada en la 19a edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) que organitza el Departament d’Agricultura, en la modalitat d'Agroindústria. Es tracta de la primera cervesa verda d'oliva del món feta amb set varietats autòctones d'olives del Pallars Jussà.

Aquesta cervesa, feta amb olives de la Vall de Barcedana, es va presentar el passat 10 de maig i compta amb pocs mesos de vida. Ha obtingut aquest PITA 2020, un alt reconeixement de la Generalitat de Catalunya, que se suma al Premi a la Innovació 2020 atorgat per ESAO, l'Escola Superior d'Oli d'Oliva, amb seu a València.

En aquesta 19a edició dels PITA, s'han presentat un total de vint iniciatives que han estat valorades per un jurat presidit pel director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, i constituït per representants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la Universitat de Lleida (UdL), de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i del propi Departament d'Agricultura.

La implantació d’un sistema de traçabilitat Blockchain per a garantir l’origen ecològic dels ous i el maneig en la producció de conills sense l'ús d'antibiòtics, han estat les altres dos iniciatives guanyadores.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació