Dissabte, 20 d'abril de 2024
telefonia

​La caiguda d’un pal de telefonia talla durant 20 hores la carretera d’accés a Talarn

L’ajuntament no descarta emprendre "accions legals” contra Telefónica per les “deficiències” que presenta la xarxa de telefonia

Redacció 17 de desembre de 2020 a les 15:53
Imatge del punt on ha caigut la torre i el tall de trànsit | Jordi Ubach
La caiguda d’un pal de telefonia en estat precari a la carretera que connecta la C-13 amb el poble de Talarn ha impedit durant 20 hores la circulació de vehicles per aquesta via, que també dona accés a l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) i al nucli trempolí de Gurp. El tall es va iniciar ahir a les 19:30h i s’ha restablert al voltant de les 16h d’aquest dijous. Durant aquest període de temps, el trànsit s’ha hagut de desviar per una entrada secundària al nucli de Talarn.

Aquest fet ha comportat molèsties als veïns de Talarn i també als de l’AGBS i de Gurp, donat que els carrers habilitats per al desviament de la circulació són de reduïdes dimensions i això ha dificultat el trànsit.

L’Anjuntament no descarta emprendre accions legals

L’Ajuntament de Talarn ja havia comunicat en reiterades ocasions la manca de manteniment del cablejat a Telefónica, empresa propietària de la xarxa, malgrat que mai s’ha actuat per solucionar la problemàtica, tal com denuncien. El mal estat del pal que ha provocat l’incident era una de les queixes que s’havia denunciat amb major vehemència pel perill que podia comportar per un possible trencament com el que s’ha produït.

Aquest, però, no és l’únic element de la xarxa de telefonia que es troba en mal estat a Talarn. El consistori també ha denunciat que en diferents punts del poble el cablejat presenta “deficiències” que poden comportar un risc pels veïns. Segons ha assegurat l’alcalde del municipi, Àlex Garcia, “la situació comença a ser preocupant” i és per això que no descarta emprendre “accions legals” contra l’empresa de telefonia. 
 

Detall d’un cable que s’aguanta amb cordes al balcó d’un veí. Foto: Ajuntament de Talarn

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació