Divendres, 19 d'abril de 2024
VÍDEO: CORONAVIRUS

Joan Antoni Mateo: «En cap moment els padrins han quedat desatesos»

El president del Patronat de la Fundació Fiella de Tremp afirma que faran al·legacions "ben documentades" als requeriments de Salut i quedarà clar que han "actuat correctament"

Redacció 15 de desembre de 2020 a les 08:14

El president del Patronat de la Fundació Jaume Fiella de Tremp, Joan Antoni Mateo, ha afirmat que "en cap moment els padrins han quedat desatesos" i ha afegit que així quedarà palès en les al·legacions que faran arribar al Departament de Salut en relació als requeriments que s'han anunciat. Mateo ha dit que quedarà clar que han “actuat correctament”.

El president del Patronat ha manifestat que tenen voluntat de transparència i de col·laborar amb l'administració i la Fiscalia per facilitar tota la informació que necessitin. Mateo ha narrat en un vídeo publicat al canal de Youtube del Bisbat d’Urgell que el primer positiu es va detectar el dia 19, Salut els va comunicar el dia 26 que una entitat assumia la direcció del centre i el dia 28 era canviada per l'empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS). “No podem saber què ha passat en el transcurs d’aquest temps”, ha reblat.

Mateo ha explicat que el nombre de positius en 48 hores va augmentar de manera exponencial, afectant gran part del personal, que va ser apartat immediatament de les seves funcions. Per aquest motiu, es va haver de fer un “sobreesforç” molt important per part dels professionals, ha dit, ja que a Tremp i el Pallars “no hi havia una resposta suficient a la demanda de nou personal de substitució”. Això va fer, segons Mateo, que Salut optés per una gestió externa.

Recordar que el brot de Covid-19 que afecta la residència de Tremp ja ha provocat la mort de 55 persones i afecta 81 residents i 42 treballadors positius amb el virus. Del total d'usuaris amb coronavirus, n'hi ha 12 que han estat traslladats a l'Hospital del Pallars. Salut va decidir intervenir el centre el passat 26 de novembre després de detectar una “situació descontrolada”, acusació que el Patronat de la residència va negar el cap de setmana passat a través d'un comunicat.


La Fiscalia ha insistit aquest dilluns a demanar documentació al Departament de Salut per comprovar si es van complir els protocols davant el brot de coronavirus. La setmana passada van fer la petició als tècnics d'Inspecció del Departament, però no han obtingut resposta. És per això que el ministeri públic ha tornat a demanar la informació aquest dilluns, directament a la responsable dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Divina Farreny. 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació