Dimecres, 24 d'abril de 2024
coronavirus

Tres noves defuncions eleven a 45 les morts per Covid-19 a la residència de Tremp

El brot continua actiu i afecta actualment 43 treballadors i 89 residents, dels quals 12 es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars

Jordi Ubach Llorens 11 de desembre de 2020 a les 10:07
Bombers a la residència Fundació Fiella de Tremp | Jordi Ubach
Tres noves defuncions han fet augmentar aquest divendres a 45 les persones que han perdut la vida pel brot de coronavirus a la residència Fundació Fiella de Tremp, segons ha pogut confirmar Pallars Digital de fonts properes al centre. El brot de la residència que el Departament de Salut donava ahir per controlat continua actiu i afecta actualment 89 residents. Pel que fa als treballadors, hi ha 43 positius, a l'espera dels resultats del cribratge que se'ls ha realitzat aquest dijous.

D’aquests 89 residents positius, 76 es troben a la residència i 12 estan ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars de Tremp. Segons ha pogut saber aquest diari, en les últimes hores s’ha efectuat també una alta voluntària a domicili. A més, hi ha un positiu provinent d’aquest brot traslladat a la residència de Guissona. Aquest últim és un cas que en el dia del seu trasllat era negatiu, i que ha esdevingut positiu posteriorment. 

La xifra de negatius entre els usuaris de la residència és ara de quatre: dos estan al Centre Geriàtric de la Pobla de Segur, un a la residència de Guissona i un altre a la pròpia residència Fundació Fiella de Tremp, que s’hi manté pel seu delicat estat de salut. Val a dir que a les 45 persones que han traspassat no s’hi inclouen les tres morts que s’han registrat a la residència trempolina des del passat dia 19 i que no tenen relació amb el brot.

Per altra banda, Salut també ha informat aquest divendres que la residència Àngel Serafí Casanovas de Sort ja compta amb tots els residents i professionals recuperats de la Covid-19, pel que es considera una residència verda, després del brot detectat fa unes setmanes.

La gestió del brot, en el punt de mira

El Departament de Salut va comunicar ahir, en roda de premsa, que el Govern ha obert un expedient sancionador a la residència Fundació Fiella al detectar-hi "importants mancances”, entre les quals un aïllament deficient dels residents i un ús incorrecte dels Equips de Protecció Individual (EPI) per part dels professionals del centre. Malgrat tot, la conselleria va “donar marge” i preferí esperar una setmana en actuar a la residència.


Dimecres també es va conèixer que la Fiscalia de Lleida està investigant si es van complir els protocols davant el brot de coronavirus al geriàtric trempolí, motiu pel qual ha demanat a Salut tota la documentació que acrediti l’actuació del centre. Salut, recordem, va acordar el passat 27 de novembre intervenir la residència de gent gran de Tremp per "estabilitzar" el brot de Covid-19, després que en una setmana es tripliquessin el nombre de casos i s'arribés als 150 positius (120 residents i 30 treballadors). 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació