Dijous, 18 d'abril de 2024
economia

L’Ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà impulsen el pla estratègic «Sobirà 20-30»

Els objectius del pla són l'atracció de població, la diversificació econòmica i l'adaptació del sector turístic a la postpandèmia

Redacció 10 de desembre de 2020 a les 09:40
El pla estratègic es va aprovar en el darrer Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà | CCPS
Els ajuntaments del Pallars Sobirà s'han adherit a la creació d'un pla estratègic d'àmbit supramunicipal coliderat per l'Ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Així ho han acordat els batlles en el Consell d'Alcaldes celebrat a inicis d'aquest mes de desembre. Sobirà 20-30 és el resultat de la confluència entre el pla estratègic de l’Ajuntament de Sort, iniciat el mes de juny, i el Pla de Reactivació Socioeconòmica Covid-19 que el consell comarcal ha començat a impulsar aquest novembre.

En aquesta fase inicial, per a dur a terme el desenvolupament del projecte, s’ha constituït un equip format per dos tècnics comarcals i un tècnic municipal. A més, l'Ajuntament de Sort, impulsor del pla, ha contractat els serveis de la consultora YGroup perquè facin assessorament de la iniciativa.

Entre d'altres, els objectius del pla estratègic inclouen l’atracció de població i talent a la comarca, la diversificació econòmica i l’adaptació del sector turístic a l’escenari postpandèmic. Tal com expliquen els dos ens impulsors del pla, la seva prioritat és centrar-se en un nombre limitat de projectes que puguin desenvolupar a consciència en models de negoci públics, privats o mixtes. El pla estratègic Sobirà 20-30 compta amb finançament del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i del Servei d’Ocupació de Catalunya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació