Dissabte, 20 d'abril de 2024
os bru

Una trentena d'associacions ecologistes s'uneixen per demanar canvis en la gestió de l'os

Les entitats creuen que cal investigar "amb rigor" les morts i que l'administració es personi com acusació particular

Redacció 9 de desembre de 2020 a les 09:48
Imatge de l’os localitzat mort a l’Arieja | Ministeri de la Transició Ecològica i Solidària de França
Prop d'una trentena d'associacions ecologistes de Catalunya, l'Aragó, Navarra, la resta de l'estat i França s'han unit per "donar la veu d'alarma" sobre la situació de l'os al Pirineu. Així, les entitats, entre les quals hi ha Ipcena o WWF España entre d'altres, demanen "canvis radicals" en la gestió de l'espècie. Ho fan després de la mort de Sarousse, Cachou i un altre plantígrad a l'Arieja.

Segons han expressat en un comunicat, volen que s'investigui "amb rigor i independència" qualsevol defunció d'os i que les administracions es personin com a acusació particular en aquests casos. També demanen incorporar nous exemplars en substitució dels que hagin mort per causa humana. Així, les organitzacions han afirmat que estan "decidides" a utilitzar tots els mitjans legals als tribunals competents i la Unió Europea.

Les entitats defensen que es proclami la necessitat de respectar la seva vida, com a espècie protegida, i que s'adquireixi un compromís amb relació a la seva recuperació. També demanen aprovar els plans pendents, com ara els de Catalunya i l'Aragó, i que es respectin la resta. Finalment, les entitats veuen necessari desenvolupar formacions dirigides als caçadors sobre el comportament que té l'os cap a l'home.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació