Dimecres, 24 d'abril de 2024
coronavirus: cribratges

Dos nous positius en la quarta jornada del cribratge poblacional a Tremp

Ja són 18 els casos asimptomàtics detectats a la ciutat en quatre dies, mentre que aquest divendres és l’últim dia per fer-se la prova

Jordi Ubach Llorens 4 de desembre de 2020 a les 13:49
El cribratge massiu a Tremp acaba aquest divendres | Adrià Costa
Dos persones d’un total de 363 -un 0,55%- han donat positiu per Covid-19 durant la quarta de les cinc jornades del cribratge poblacional a Tremp, segons ha confirmat a Pallars Digital l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases. En els quatre dies de cribratges, a Tremp s’han detectat un total de 18 casos asimptomàtics d'entre 1.782 persones, el que suposa un 1,01% de la població.

L’objectiu d’aquest tipus d'actuacions, impulsades pel Departament de Salut és, precisament, trencar les cadenes de transmissió comunitària. Un testeig que pren especial rellevància en ciutats com la de Tremp, que pateix una situació epidemiològica preocupant agreujada pel brot de la residència Fundació Fiella i que ha obligat el consistori a prendre mesures addicionals aquesta setmana.

Testeigs en sis poblacions pallareses més

Aquest dijous també s’han realitzat testeigs massius a les poblacions pallareses de Llavorsí, Senterada, la Pobleta de Bellveí, Espui i la Torre de Capdella. A Llavorsí no s’ha detectat cap positiu d’entre els 83 testos que es van practicar, segons ha informat l’ABS del Pallars Sobirà. Pel que fa a les quatre poblacions de la Vall Fosca, tampoc es va detectar cap contagi d’entre les 150 persones que es van fer el test, segons fonts de l’ABS de la Pobla de Segur.

Aquest divendres és el torn de Tírvia, Ribera de Cardós i Salàs de Pallars. En aquest enllaç pots consultar tots els cribratges poblacionals que Salut ha programat a l’Alt Pirineu i Aran i que continuaran la setmana que ve a Isona, Esterri d’Àneu i Rialp.


Objectiu: tallar l’extensió del virus

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Nota sobre el mapa: Picant sobre cada marca, es desplega el nom del municipi o districte, la data dels cribratges, el lloc on es faran i la població a qui està dirigit. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi i seleccionar-los millor. En tot cas, cal tenir en compte que les marques assenyalen els municipis o districtes on estan previstos els cribratges, no l'adreça exacte on es faran. Última actualització: dades del 3 de desembre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació