Divendres, 26 d'abril de 2024
ramaderia

El berguedà Joan Noguera és el nou president dels ramaders de la Bruna dels Pirineus

L'elecció del president es va realitzar per primera vegada en una assemblea telemàtica

Redacció 28 de novembre de 2020 a les 08:27
Exemplars de vaca bruna a les pastures d'estiu | Februpi
Aquest dimecres, per primera vegada de manera telemàtica, els ramaders de la Federació Raça Bruna dels Pirineus (Februpi) han votat en assemblea el seu nou president. L'escollit ha estat el berguedà Joan Noguera, veí de Bagà, en substitució de l'aranès Josep Maria Moga.

El president electe ha agraït la feina de l'anterior junta i del seu president i ha manifestat el seu desig i el de la nova junta de continuar amb la mateixa línia de treball. Noguera ha desitjat que aviat la situació sanitària permeti recuperar el caliu de les trobades presencials dels ramaders, per tal de mantenir i incrementar "la socialització de la família Bruna dels Pirineus".

Per la seva banda, el president sortint ha destacat en el seu parlament de comiat que la federació agrupa en aquest moment a gairebé 300 ramaders, que tenen més de 14.000 vaques, i que l'entitat és una institució reconeguda tant en el món ramader com en el món associatiu català.

Moga ha manifestat que durant aquests quatre anys a part de mantenir i millorar les relacions amb institucions com el Departament d'Agricultura, les diputacions de Barcelona i Lleida i la Universitat Autònoma de Barcelona, s'ha complert l'objectiu d'engegar el Centre de Testatge de Vedells de Bellestar. El centre es troba dins del recinte de l'Escola Agrària del Pirineu i es va inaugurar fa més d'un any. Moga ha acabat la seva intervenció manifestant el seu desig que la Februpi continuï essent "la gran associació transversal del Pirineu" i que "la família bruna segueixi essent una pinya on tots vagin a la una".

Una vegada més, els ramaders associats han demostrat, amb la seva nombrosa participació en l'assemblea telemàtica, que s'han adaptat a la nova realitat comunicativa. Malgrat això, ells també asseguren que volen tornar ben aviat a les trobades, concursos, fires i subhastes de bestiar on es retrobin de manera presencial.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació