16 d'abril de 2024
medi ambient

La «IniciativaRius» recull cinc tones de residus dels rius del Pallars Sobirà

L'Associació Esportiva Pallars organitza aquesta acció que implica escolars, veïns i entitats de Sort i la resta de la comarca

Redacció 23 de novembre de 2020 a les 11:37
Les deixalles recollides es van exposar a la plaça Caterina Albert de Sort | AEP
Les quatre accions de neteja organitzades a finals d'octubre en el marc de la IniciativaRius, amb el suport del Parc Natural de l'Alt Pirineu, han aconseguit eliminar 5.500 kg de deixalles al voltant dels rius del Pallars Sobirà. El projecte, liderat per l'Associació Esportiva Pallars (AEP), s'ha desenvolupat amb èxit i ha comptat amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya.

Per tal de conscienciar a la ciutadania sobre aquesta problemàtica, el gruix dels residus retirats es van exposar uns dies al centre de la plaça Caterina Albert de Sort. A més de retirar del medi les més de cinc tones de residus, el projecte ha aconseguit crear una xarxa de voluntariat amb més de 130 persones inscrites que volen col·laborar en l'organització d'accions futures. Amb accions com aquesta, que ha comptat amb la implicació de grups escolars, s'espera contribuir a preservar els boscos de ribera, ja que són hàbitats cabdals d'interès comunitari per a la Unió Europea i acullen espècies amenaçades com ara la llúdriga i l'almesquera.

L'AEP organitza, des del 2005, accions de neteja al tram clàssic i comercial de la Noguera Pallaresa, des de Llavorsí fins a l'Argenteria, a l'entrada al congost de Collegats. Ara, gràcies al projecte IniciativaRius i l'aportació del parc natural, les accions s'han pogut estendre a més rius de la comarca. Hi col·laboren també el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, els ajuntaments de Sort, Alins, Lladorre i Vall Cardós, Endesa, Rafting and Company, The River Guides, el Cos d’Agents Rurals i el Cos de Bombers.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació