Dimecres, 24 d'abril de 2024
trànsit

Primeres multes dels Mossos a les pistes del Parc Natural de l'Alt Pirineu

La circulació de vehicles està prohibida en aquest espai natural entre l'1 de novembre i el 31 de maig

Redacció 18 de novembre de 2020 a les 07:59
Motoristes interceptats en una pista del Pallars Sobirà | PNAP
Els Mossos d’Esquadra ja han efectuat les primeres multes -nou en concret- per circular per les pistes de la vall de Santa Magdalena, dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu, una zona on des d’aquest any està prohibit circular a motor entre l’1 de novembre i el 31 de maig. Segons ha relatat TV3, les sancions es van posar el passat cap de setmana a diversos grups de motoristes, la majoria dels quals andorrans, que van assegurar desconèixer les prohibicions.

La policia catalana va iniciar els controls fa una setmana amb l’objectiu de controlar la circulació i evitar així molèsties a la fauna, com el gall fer, espècie protegida present a la zona. El director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, explica que molta gent ve al parc a fer ral·lies amb moto o buguis provinent d’altres zones d’Europa, ja que als seus països no està permès. En aquest sentit, Garriga assegura que s’ha “pecat” de permissivitat.
 
Per tal de posar-hi ordre, les vies afectades per aquestes restriccions s'han senyalitzat i s'hi han instal·lat tanques per impedir el pas dels vehicles. Aquestes restriccions no afecten les persones propietàries de les finques que es trobin dins l'àrea restringida, al veïnat beneficiari dels béns dels boscos de titularitat comunal, al desenvolupament de les activitats agrícoles, ramaderes i forestals, vehicles d'emergències, o els serveis públics.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació