Dijous, 25 d'abril de 2024
violència masclista

El Pallars Jussà impulsa la campanya «També va amb tu» contra les violències de gènere

La campanya es difon per les xarxes socials i pretén sensibilitzar a la població vers les violències masclistes i LGBTI-fòbiques

Redacció 17 de novembre de 2020 a les 12:01
Tècniques del Consell Comarcal amb marxandatge de la campanya | CCPJ
Sota el lema També va amb tu, es desplega la campanya impulsada pel Consell Comarcal del Pallars Jussà conjuntament amb els ajuntaments de la comarca. La iniciativa vol promoure la responsabilitat col·lectiva en l'erradicació de les violències masclistes, contra el col·lectiu LGBT, les conductes sexistes i les situacions d'assetjament i discriminació que es puguin produir en diferents àmbits de la societat.

Des de l'ens comarcal s'ha elaborat una exposició que s'anomena Trencant Mites i que posa de manifest situacions de discriminació que es produeixen en diferents esferes de la vida quotidiana. La mostra es posarà a l'abast d'ens, entitats, centres educatius, equipaments públics, entre altres, que ho requereixin de manera gratuïta.

La mostra s'està difonent, en aquests moments, a les xarxes socials, a través del compte d'Instagram creat per a la divulgació de la campanya. Des dels serveis del consell, el Servei d'Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d'Atenció Integral (SAI) per a les persones LGBTI, es treballa per visibilitzar i posar consciència que les conductes de discriminació que es viuen diàriament, moltes vegades estan tan interioritzades en la societat que passen desapercebudes. Per aquest motiu, la campanya interpel·la directament a la població com a eix fonamental per establir canvis transformadors i reals. 
 

Amb l'objectiu de seguir donant visibilitat al projecte arribant al conjunt de la comarca, s'han desplegat també diverses actuacions des dels municipis que distribuiran entre la població diversos productes de marxandatge com gots, motxilles, barrets, mascaretes o samarretes, en les accions de sensibilització, formació i prevenció que duguin a terme.

Josep Maria Mullol, president del Consell Comarcal, ha comentat que “fa temps que des del Consell es treballen projectes transversals d’igualtat” i ha afegit que “aquesta campanya suposa un projecte de comarca que pretén avançar cap a una societat més lliure i diversa per tothom”.

Aquestes accions s'han realitzat amb el suport del Ministeri de la Presidència i a través de la Secretaria d'Igualtat amb el finançament de les aportacions per al Pacto de Estado Contra la Violencia de Género, per tal d'impulsar polítiques que erradiquin la violència de gènere en l'àmbit estatal.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació