Dissabte, 20 d'abril de 2024
empreses

Pallars Actiu s’alia amb l'Aran per impulsar un Hub d’Innovació rural

La col·laboració sorgeix de la voluntat de totes dos entitats de gestionar més eficientment el món rural per, entre altres aspectes, evitar la despoblació

Redacció 17 de novembre de 2020 a les 08:50
Imatge de la reunió telemàtica del passat mes d’octubre | Pallars Actiu
La Societat de Foment del Pallars, Pallars Actiu, ha signat un conveni de col·laboració amb el Conselh Generau d’Aran per actuar i gestionar de manera activa i coordinada la creació d’un hub d’innovació especialitzat en el mon rural. Un hub és un espai on els treballadors, normalment emprenedors, treballen junts, col·laboren i formen comunitat.

Aquesta col·laboració sorgeix de la voluntat de totes dos entitats de gestionar més eficientment el món rural per evitar la despoblació, garantir la connectivitat a tot el territori, impulsar el consum de productes de proximitat o crear una estratègia de futur que garanteixi un nivell de vida i un dia a dia igual que en les zones urbanes, desplegant serveis de qualitat al territori rural.

Entre altres aspectes, es comprometen a promoure la innovació de l’espai rural amb dinàmiques de creixement econòmic, afavorir la cooperació públic-privada, crear espais per a instal·lar el networking, coworking i start ups, així com la realització de qualsevol altra actuació necessària per al bon funcionament i el correcte desenvolupament dels compromisos de cada part.

El passat mes d’octubre es va celebrar una trobada online per part de les dos entitats, on es van poder crear sinergies i es va acordar la signatura del present conveni. A banda, Pallars Actiu va realitzar la presentació del projecte per a la instal·lació d’un centre de tractament del producte cinegètic al Pallars, per tal de començar a col·laborar amb el territori aranès en el projecte.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació