Dissabte, 20 d'abril de 2024
esllavissada

Una esllavissada malmet el camí del congost de Mont-rebei i obliga a tancar totes les vies d'accés

L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha dit “prou” i ha assegurat que el camí estarà tancat “fins que la situació no canviï”

Jordi Ubach Llorens 13 de novembre de 2020 a les 08:25
Imatge de l’esllavissada a Mont-rebei | Agents Rurals
Una esllavissada ha malmès aquest dijous el camí del congost de Mont-rebei, al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga, i ha obligat a tancar totes les vies que hi accedeixen, segons han informat els Agents Rurals. A través de Twitter, el cos forestal també ha explicat que el camí ha quedat greument danyat pels blocs de pedra de grans dimensions que s’han desprès i que han quedat al mig del camí. És per això que s'han tallat tots els accessos fins a nou avís.
 
El despreniment ha afectat greument el camí i el cable ancorat a la roca que fa de passamà, en una zona limítrofa entre les comarques del Pallars Jussà i la Noguera, segons han explicat els Agents Rurals. En declaracions al diari Segre, el cap comarcal dels Agents Rurals al Pallars Jussà, Miquel Arilla, ha explicat que la base del camí “pràcticament ha desaparegut” i ha alertat del perill “extrem” que es desprenguin més roques de la paret. Aquest divendres els tècnics visitaran la zona per avaluar el risc geològic de l’esllavissada.

A través d’una piulada a Twitter, l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha dit “prou” i ha assegurat que el camí estarà tancat “fins que la situació no canviï”. Navarra ha assegurat que el consistori que presideix no es pot fer càrrec del manteniment ni pot assumir la responsabilitat d'un camí que acull milers de turistes i que ha qualificat de “perillós”. L’alcalde ha dit fins i tot que aquest és un tema “de país”.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació