Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

S’eleven a vuit les persones ingressades amb Covid-19 a l’Hospital del Pallars

La majoria provenen del Pallars Sobirà i dos són usuaris de la residència Àngel Serafí Casanovas de Sort

Jordi Ubach Llorens 4 de novembre de 2020 a les 11:59
Entrada principal a l’Hospital Comarcal del Pallars | Jordi Ubach
La situació a l’Hospital Comarcal del Pallars ha empitjorat els darrers dies i és ara mateix comparable a la que es va viure durant els primers dies de la pandèmia. El centre hospitalari té actualment vuit persones ingressades amb Covid-19, totes elles estables a planta, segons ha confirmat a Pallars Digital el director assistencial del centre, Eduard Sanjurjo. Aquests vuit ingressos suposen un augment significatiu respecte fa 12 dies, quan l’hospital de Tremp només tenia una persona ingressada amb coronavirus.

Segons ha pogut saber aquest diari, tots els malalts són residents al Pallars i molts d’ells sense connexió entre sí. La majoria provenen del Pallars Sobirà i dos són usuaris de la residència Àngel Serafí Casanovas de Sort, que com hem avançat aquest dimecres, pateix un brot de coronavirus amb 16 positius. Segons Sanjurjo, el gruix més important d’ingressos s’ha registrat a partir del passat cap de setmana, mentre que els últims malalts han ingressat aquest dimarts.


A banda d’aquests vuit casos a l’Hospital Comarcal del Pallars, una persona amb domicili al Pallars Sobirà es troba ingressada des del passat dia 23 d’octubre en una UCI, segons les dades del Departament de Salut. Sanjurjo ha confirmat que aquesta persona va estar ingressada a l’hospital trempolí, però que fa una setmana es va derivar a la capital del Segrià després que la seva evolució empitjorés.

Eduard Sanjurjo ha recordat la necessitat de “reduir al màxim i de forma voluntària” la interacció social i la mobilitat per fer front al coronavirus i ha fet una crida a la corresponsabilitat de la ciutadania. Sanjurjo també ha afirmat que actualment l’hospital té més mitjans que el mes de març, i ha explicat que s’ha fet una previsió de necessitats que els ha permès millorar substancialment. “La nostra capacitat de resposta i reacció és molt superior a la que teníem anteriorment”, ha assegurat.

El trasllat de malalts a l’alberg, a l’espera

Respecte el trasllat dels 18 pacients ingressats en règim sociosanitari -el que es coneix com llarga estada- a l’alberg de Tremp, Sanjurjo ha dit que s’estan valorant totes les possibilitats per fer el traspàs “amb les màximes garanties de seguretat i de confort” pels malalts i pel personal sanitari. L’objectiu d’aquesta mesura és aïllar aquestes persones de la propagació del coronavirus i aprofitar els espais que deixaran disponibles per si són necessaris de cara a atendre a nous malalts de Covid-19.

El director assistencial ha explicat que la col·laboració amb la Direcció General de Joventut i amb l’Ajuntament de Tremp és “màxima” i que el trasllat es farà “el més aviat possible”. No obstant, avisa que “si el numero d’ingressos continua augmentant, començarem a tenir problemes per absorbir tots els malalts”. Sanjurjo també ha afirmat que l’hospital manté, per ara, tota l’activitat que tenia programada i ha dit que “mentre es pugui assumir” no se suspendrà cap operació.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació