Dimarts, 23 d'abril de 2024
coronavirus

Detectat un brot amb 16 positius de Covid-19 a la residència de gent gran de Sort

Dels 10 usuaris que s’han contagiat, dos es troben ingressats a l’Hospital del Pallars amb pronòstic estable, mentre que la resta són treballadors

Jordi Ubach Llorens 4 de novembre de 2020 a les 08:13
Detall de l’entrada de la residència Àngel Serafí Casanovas de Sort | ACN
La residència de gent gran Àngel Serafí Casanovas de Sort pateix un brot de coronavirus. Segons ha pogut saber Pallars Digital són 16 les persones contagiades, 10 de les quals són residents i els sis restants són treballadors. Dels 10 usuaris que han donat positiu per Covid-19, dos es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars amb pronòstic estable, segons fonts del Departament de Salut. A banda dels sis treballadors amb coronavirus, la residència té una setena persona de baixa per ser contacte estret d'un positiu.


Aquest dimarts s’ha fet un segon cribratge a tots els usuaris de la residència que van donar negatiu al primer test, segons ha explicat a aquest diari el director de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Pallars Sobirà, Miquel Bretcha. Aquest és un control que es fa mensualment a tots els padrins i padrines per prevenció, però que en aquesta ocasió s’ha decidit avançar una setmana donada la situació que pateix el centre.

El de Sort és el primer brot que afecta una residència pallaresa en aquesta segona onada de la pandèmia. Cal recordar que la passada primavera diversos brots van afectar el Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur, amb un balanç d’una cinquantena de casos confirmats i 13 usuaris morts. El coronavirus també va afectar llavors la residència Fundació Fiella de Tremp, tot i que només amb un cas confirmat que es va superar “feliçment”.

Situació “estable” a la comarca

Malgrat aquest brot, Miquel Bretcha afirma que després d’uns dies amb multitud de casos, la situació a la comarca és “estable” i “es pot donar per controlada”, malgrat se segueixin fent PCR i testos antígens. “Els casos que semblava que s’havien disparat, en aquest moment els tenim tots identificats i aïllats”, ha afirmat el metge, que també ha destacat que el focus de contagi d'Esterri d’Àneu, que ha sumat més d’una vintena de casos, ja està aturat.

Des de l’ABS del Pallars Sobirà recorden la necessitat de seguir mantenint les distàncies de seguretat, de portar mascareta i de mantenir una higiene de mans adient com a mesures més efectives per frenar l’expansió de la Covid-19. També recorden a tota la població la poca conveniència de fer reunions de més de sis persones.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació