Dissabte, 20 d'abril de 2024
turisme

El Pallars rebrà 40.000 euros de la Diputació de Lleida per a promoció turística

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, assegura que la subvenció ajudarà a reactivar un sector malmès per la crisi de la Covid-19

Redacció 29 d'octubre de 2020 a les 09:52
Un grup de visitants amb mascareta aquest estiu al Museu Hidrolèctric de Capdella | Museu Hidroelèctric de Capdella
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha atorgat 230.000 euros en subvencions als diferents consells comarcals del Pirineu i les Terres de Lleida per a accions de promoció turística per a aquest any 2020. L'aprovació d'aquests ajuts l'ha fet la comissió de valoració de subvencions als consells comarcals de la Diputació, presidida per la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol.

En referència a l'acord de la comissió, Pujol ha explicat que amb l'actual situació de pandèmia sanitària aquest tipus d'ajuts serviran per incentivar noves accions de promoció turística per part dels consells comarcals. Pujol ha afegit que, mitjançant el sector turístic, es contribuirà a la reactivació de la situació socioeconòmica derivada de la Covid-19. La vicepresidenta ha recordat que el turisme és un dels sectors més castigats en l'àmbit econòmic i que té un pes molt específic a les zones del Prepirineu i el Pirineu, com també a la mateixa ciutat de Lleida.
 
La comissió ha aprovat atorgar als dotze consells comarcals de la demarcació la subvenció per a la promoció turística, per un import de 20.000 euros per a cadascun, excepte en els casos dels consells comarcals de la Cerdanya, que serà de 10.000 euros, i de l'Alta Ribagorça, per un import de 19.739 euros. La suma total de la subvenció és de 229.739 euros.
 
El consell d'administració del Patronat de Turisme va aprovar tot just abans de l'inici de la pandèmia, el 25 de febrer, les bases específiques per a la concessió d'aquestes subvencions. Durant aquest període s'ha procedit a la convocatòria i a la revisió de les diferents propostes presentades i, finalment, a la seva aprovació.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació