Dijous, 18 d'abril de 2024
agricultura

Unió de Pagesos demana a Agricultura mesures per reduir l'impacte de la crisi de la Covid-19 al sector boví

La pandèmia comporta una caiguda del 24% d'animals sacrificats respecte l'any passat, segons el sindicat

Redacció 22 d'octubre de 2020 a les 09:12
Primer pla d'una vedella a la Fira de la Pobleta de Bellveí l'any 2019 | ALTDC
Unió de Pagesos traslladarà al Departament d'Agricultura la necessitat d'aconseguir un ajut de "mínims" per al sector boví. El sindicat reclama una mesura per mitigar l'impacte econòmic que pateix el sector a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. Unió de Pagesos alerta de la baixada de preus de sortida a les llotges i l'excedent d'animals de pes als engreixadors a causa de les limitacions en els canals de comercialització del sector.

Aquesta reducció de la demanda s'ha notat sobretot en la restauració i l'hostaleria, la disminució del consum d'àmbit familiar i les dificultats per a l'exportació. Tot plegat, i a falta de les dades de tancament d'any, es traduiria en una disminució del 24% de caps sacrificats en comparació amb el 2019.

A això, el sindicat alerta que s'hi afegeix que en el mercat de reposició se segueixen tenint mals resultats a l'hora de vendre exemplars. Una situació, aquesta, fruit d'una demanda cada cop més selectiva i a ofertes que van vinculades a la baixada de preus d'origen, a l'augment en els quilos d'entrega o en la qualitat del producte, segons Unió de Pagesos. Així mateix, també avisen de la caiguda en les cotitzacions de les granges de cria que proporcionen animals d'engreix.

D'altra banda, el nombre d'importacions de carn fresca i refrigerada ha disminuït un 13% durant el juliol. Lligat a això, el sector ha viscut un increment del 5% en el volum d'exportacions, arribant a més de 135.000 caps de bestiar; un increment que, segons el sindicat, paradoxalment no ha evitat que el preu mitjà d'aquests enviaments hagi caigut de forma considerable.

Unió de Pagesos considera que la situació actual del mercat del sector boví és crítica, tot i les mesures adoptades per la Unió Europea d'emmagatzematge privat per estabilitzar el mercat. Per això, creuen necessària l'activació de mesures de suport per al sector del boví i assegurar l'activació dels mercats i obtenció de preus que cobreixin el cost de producció i mitigar l'impacte econòmic que està provocant la crisi sanitària actual en el sector.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació