Dijous, 25 d'abril de 2024
fires

Les restriccions obliguen a preparar una Fira del Codony de Tremp íntegrament «online»

A través del web de la fira s'oferiran activitats i els expositors publicitaran els seus productes

Redacció 20 d'octubre de 2020 a les 10:18
A causa de la Covid-19, enguany la plaça Capdevila no allotjarà els expositors de la Fira del Codony | Ajuntament de Tremp
L’Ajuntament de Tremp havia començat a treballar en els preparatius d’una 19a edició de la Fira del Codony adaptada a les mesures de prevenció de la Covid-19, però amb format presencial. Per a aquesta edició marcada per la incertesa, el consistori ja havia previst complementar l’esdeveniment amb un espai virtual. Ara, les noves restriccions marcades aquest passat divendres han obligat a suspendre la celebració de la fira al carrer i repensar el seu format que finalment serà 100% virtual.

L'activitat virtual de la fira s'articularà des del web del certamen. Durant tot el dia 31 d’octubre s’oferiran activitats de divulgació sobre el codony i els seus derivats, així com d'altres productes del Pallars. A Instagram i Facebook s’han obert perfils de l'esdeveniment des d'on també es podran seguir les activitats i veure els productors que hi participen. Així, els expositors que havien fet reserva d’un espai a la fira podran  gaudir d’un espai digital al web de la fira per publicitar els seus productes elaborats amb codony, així com recuperar l’import íntegre de la taxa.
 

Cartell de la Fira del Codony 2020. Foto: Ajuntament de Tremp


Malgrat la cancel·lació de la fira, l'Ajuntament de Tremp preveu mantenir la programació paral·lela que s’emmarca en el festival Cordevi. Es tracta de dues activitats a l’aire lliure que tindran lloc el diumenge 1 de novembre. Una és una recollida de safrà a la finca de Safrà del Pallars i l'altra una experiència enoartística a càrrec de Clara Peya i Sílvia Capell al Celler el Vinyer.

Per tal d’animar la Fira del Codony, l'àrea de promoció local de l’ajuntament ha tornat a organitzar el concurs Aparadors de codonys, adreçat als comerços i serveis de Tremp. El certamen, que es va organitzar per primer cop l’any passat, té l'objectiu d'estimular les visites al comerç local, tota la població pot votar l'aparador que més li agradi a través d’internet.

L’establiment guanyador rebrà un premi de 300 euros i una falca a Ràdio Tremp per la campanya de Nadal. A més, el Comerç Associat de Tremp també col·labora en aquesta iniciativa i premiarà el millor comerç associat amb un bàner publicitari al diari Pallars Digital.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació