Dissabte, 20 d'abril de 2024
VÍDEO

Localitzats els cossos sense vida de la parella desapareguda a Aigüestortes

Els dos joves van desaparèixer mentre feien la travessa 'Carros de foc' i se'ls buscava des de dilluns

Jordi Ubach Llorens 1 d'octubre de 2020 a les 15:52
Bombers sobrevolant la zona on es busca els dos joves desapareguts | Bombers
Els equips d'emergències han localitzat aquest dijous dos cossos sense vida a la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al terme municipal de Naut Aran. Els Mossos d'Esquadra han confirmat poques hores després que corresponen als dos joves de 27 anys, metges residents de l'Hospital Trueta de Girona, desapareguts des de divendres mentre feien la travessa Carros de foc

Han estat efectius terrestres dels Pompièrs d’Aran que, al voltant de les 12h del migdia, han localitzat dos cossos a pocs metres de l’estany de Pòdo. Per la seva part, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha activat el seu helicòpter amb metge, en base a Tremp, i ha pogut confirmar que els dos cossos eren sense vida. A petició dels Bombers, el SEM ha ofert suport psicològic a disposició de les famílies. 

Juanmi Riu, responsable del Grup de Rescat de Muntanya dels Pompièrs d'Aran, ha donat detalls del rescat i ha explicat que els cossos estaven semienterrats sota una roca al costat de l'Estany Pòdo. Tot apunta que en el camí del refugi de Colomers al d'Amitges es van desorientar i es van refugiar de la neu i el fort vent que bufava a la zona. Riu ha explicat que la disminució del gruix respecte ahir ha ajudat a la seva localització.


Els indicis dels equips d’emergències apunten que els joves s'haurien posat darrere una roca de grans dimensions per buscar aixopluc i resguarda-se sobretot del vent, però malauradament ja no van poder reprendre la ruta. Riu ha destacat que les condicions meteorològiques del divendres eren molt dolentes, amb molt poca visibilitat, fort vent i molta neu.

L'Estany de Pòdo es troba dins del circ de Colomers, on hi ha el refugi on van ser vistos els dos joves per darrera vegada. Els equips d'emergències havien iniciat aquest matí el quart dia de recerca de la parella desapareguda amb més de 40 efectius, entre personal dels Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, els Agents Rurals i els Pompièrs d’Aran.
 
Desapareguts des de divendres

Els dos senderistes van començar la ruta Carros de Foc el dimarts dia 22, però se’ls va perdre la pista el divendres 25. Les famílies van ser les que van denunciar la desaparició dels dos joves després de no tenir notícies d'ells des de divendres i no haver arribat a casa el dia 27, quan els esperaven.

Dilluns es va intentar reconstruir la ruta que els joves haurien seguit pels diferents refugis de muntanya de la zona. Així, es va acotar una àrea de 1.500 hectàrees entre Colomèrs, el darrer lloc on van ser vistos el 25 de setembre, i Espot, que és l'indret on la parella havia deixat el vehicle. Dimarts i dimecres la recerca es va reprendre ampliant la zona i instal·lant un centre de coordinació a l’heliport de Vielha. Finalment aquest dijous s’ha confirmat el tràgic succés.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació