Dijous, 25 d'abril de 2024
VÍDEO

Quart dia de recerca dels dos joves desapareguts a Aigüestortes amb més de 40 efectius

La cerca se centra aquest dijous en les zones amb més acumulació de neu, on es creu que podrien haver buscat aixopluc

Jordi Ubach Llorens 1 d'octubre de 2020 a les 09:48

Els equips d'emergències han iniciat aquest dijous el quart dia de recerca de la parella de 27 anys desapareguda des de divendres al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Hi treballen més de 40 efectius, entre personal dels Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, els Agents Rurals i els Pompièrs d’Aran, coordinats pel centre de control instal·lat dimarts a l'heliport de Vielha.

Aquest dijous la recerca se centra en les zones amb més acumulació de neu a on es creu que els dos joves, veïns de Lleida, podrien haver buscat aixopluc. S'utilitza la tècnica d'allaus amb sectors d'actuació més petits per terra amb el suport dels mitjans aeris. Ahir dimecres la zona de cerca es va ampliar, després que dimarts els equips d’emergències centressin els seus esforços entre els refugis de Colomèrs i d’Amitges.

Els dos senderistes van començar la ruta Carros de Foc el dimarts dia 22, però se’ls va perdre la pista el divendres 25. Les famílies van ser les que van denunciar la desaparició dels dos joves després de no tenir notícies d'ells des de divendres i no haver arribat a casa el dia 27, quan els esperaven.
 
Dilluns, es va intentar reconstruir la ruta que els joves haurien seguit pels diferents refugis de muntanya de la zona. Així, es va acotar una àrea de 1.500 hectàrees entre Colomèrs, el darrer lloc on van ser vistos el 25 de setembre, i Espot, que és l'indret on la parella havia deixat el vehicle. A petició dels Bombers, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha ofert suport psicològic a disposició de les famílies. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació