Dijous, 25 d'abril de 2024
recerca

Busquen dos joves excursionistes desapareguts a Aigüestortes

La família no té notícies de la parella, que es trobava realitzant la ruta 'Carros de Foc’, des de divendres

Jordi Ubach Llorens 29 de setembre de 2020 a les 12:05
Un helicòpter dels Bombers participant en les tasques de recerca | Bombers
Els Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil busquen des d’aquest dilluns una parella de 27 anys desapareguda al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Els dos senderistes van començar la ruta Carros de Foc el dimarts dia 22, però se’ls va perdre la pista el diumenge 27. Les famílies van ser les que van denunciar la desaparició dels dos joves després de no tenir notícies d'ells, des del divendres 25, i no haver arribat a casa el dia 27, quan els esperaven.

La recerca es fa al tram de la travessa Carros de Foc que va des del refugi de Colomèrs -el darrer lloc on van ser vistos- fins al poble d'Espot, punt on s'ha localitzat el vehicle dels joves. Participen en l'operatiu dos helicòpters, sis dotacions terrestres, una unitat canina i dos de suport dels Bombers, a més de sis efectius de la UIM dels Mossos d'Esquadra i del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil.

Aquest dimarts el desplegament s’ha ampliat i s’ha instal·lat un Centre de Control a l’heliport de Vielha per tal de coordinar tots els recursos. La zona de recerca, molt extensa, s’ha dividit en cinc sectors. A tot plegat s’hi ha d'afegir la presència de neu, que dificulta les tasques de les dotacions terrestres. És per aquest motiu que s’han incorporat també eines de recerca habitualment utilitzades en allaus.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació