Dimarts, 23 d'abril de 2024
coronavirus

El Pallars continua sense grups escolars confinats dos setmanes després de l'inici de curs

El protocol aprovat pel Departament d'Educació estipula que en primera instància els pares han de verificar l'estat de salut dels fills abans de dur-los a l'escola

Redacció 25 de setembre de 2020 a les 11:48
Alumnes de l’Escola Valldeflors de Tremp entrant al centre el primer dia del curs | Jordi Ubach
Dos setmanes després de l'inici del curs escolar, cap dels 35 centres educatius del Pallars -entre els quals s’hi inclouen instituts, escoles, escoles rurals i llars d’infants- té grups confinats a causa de la Covid-19. Així ho certifica l'aplicació del Departament d'Educació, anomenat Traçacovid, on diàriament s'actualitzen les dades sobre els nous centres confinats, així com els positius i els docents i alumnes que han hagut de ser aïllats.

És una molt bona situació que contrasta amb la que es viu a la resta del país, on ja són 789 les aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu. Aquests 789 grups confinats corresponen a 555 centres educatius, una xifra que representa un 10,8% del total de centres a Catalunya.

Consulta quins són els centres amb grups escolars aïllats




Tal com estipula el protocol per a la gestió dels nous casos als centres educatius, abans de dur els infants a l'escola, primerament els pares o tutors han de verificar el seu estat de salut, és a dir que la seva temperatura no sigui superior a 37,5 graus i que no presentin cap altre símptoma relacionat amb la Covid-19. Precisament, els símptomes associats a la malaltia són la tos, dificultat per a respirar, fatiga muscular o mal de cap, mal de panxa amb vòmits o diarrea, així com pèrdua de l'olfacte o el gust.

També s'inclouen el mal de coll o el refredat nasal, símptomes però, que són habituals en infants, i per tant, només es consideraran potencials de la Covid-19 si van acompanyants de febre o d'altres manifestacions ja mencionades. En cas de què un alumne presenti aquests símptomes, el primer pas serà separar-lo i dur-lo en un espai d'ús individual, ben ventilat i a continuació es contactarà amb el director/a del centre educatiu.

El següent pas serà contactar immediatament amb la família per tal que vingui a buscar l'infant o adolescent, que per la seva banda haurà de contactar amb el centre d'atenció primària de referència per tal de facilitar la traçabilitat del contagi i el seguiment epidemiològic. Per altra banda, si la simptomatologia s'inicia fora de l'horari escolar, la família haurà de posar-se en contacte amb el seu CAP per valorar la situació o fer les actuacions necessàries.


En quins casos no es pot anar a l'escola o institut?

En primer lloc, si l'alumne o professor es troba en aïllament per haver donat positiu per Covid-19. Tampoc s'hi podrà anar en cas de què s'estigui a l'espera del resultat de la prova PCR o per haver estat en convivència amb un positiu. També s'inclouen les persones que es trobin en quarentena domiciliària per ser un contacte estret o bé si l'alumne pateix una malaltia crònica d'elevada complexitat que podria agreujar-se a causa del coronavirus.

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació