Dimecres, 24 d'abril de 2024
emergències

El Govern assegura que no té «cap intenció» de prescindir de l’heliport de Tírvia

El cos de Bombers reconeix que hi ha una voluntat de “millorar l’operativa de rescat” però prescindir de la base pallaresa “no entra dins d’aquests plans”

Jordi Ubach Llorens 25 de setembre de 2020 a les 08:01
Imatge general de l’heliport de Tírvia | Arxiu
El Departament d'Interior no té “cap intenció”, ara per ara, de prescindir de l’heliport de Tírvia. Així ho han assegurat a Pallars Digital fonts dels Bombers de la Generalitat, encarregats de gestionar les instal·lacions, que són propietat de la Generalitat. És la resposta a la preocupació que s'havia mostrat dies enrere des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà per la possibilitat que la base es traslladés a la Seu d'Urgell. 

Segons els Bombers, l'única voluntat és “millorar l’operativa de rescat” i prescindir de la base de Tírvia “no entra dins d’aquests plans”. L’ens comarcal havia demanat una reunió al  nou conseller d’Interior, Miquel Sàmper, per tractar el possible canvi d’ubicació. Des del Pallars Sobirà es considera l'heliport un equipament “essencial” per la seva “situació estratègica” ja que, segons s’assegura des del consell, concentra el 75% dels rescats de muntanya que es fan a Catalunya. 

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, havia mostrat la seva “indignació” en declaracions a aquest diari pel possible trasllat de la base de l’heliport.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació