Dimecres, 24 d'abril de 2024
meteorologia

La tardor arriba sense embuts amb fred, vent i neu al Pallars

Cap de setmana de fred, vent i neu a partir dels 1.500 metres

Redacció 24 de setembre de 2020 a les 12:23
Els cims del Pirineu es tornaran a tenyir de blanc aquest cap de setmana | Ramon Baylina
La tardor, que va començar fa dos dies, arriba sense embuts, amb un canvi sobtat de la situació meteorològica. A partir d’aquest divendres s’esfondraran els termòmetres, el vent bufarà fort en alguns indrets del país i hi haurà precipitacions al nord del territori, en forma de neu a les cotes més altes del vessant nord del Pallars Sobirà. 

Avui encara serà un dia tranquil, de transició, i assolellat durant el matí a gairebé tot el país. Aquest divendres de matinada, però, ja començarà a picar fort el vent arreu del territori, amb cops que poden superar els 70 km/h. Al llarg del dia, baixaran les temperatures entre 6 i 8 graus, i cauran ruixats aïllats a la Costa Brava i al Pirineu de Lleida, al matí, i al Prepirineu i la costa de Barcelona, a la tarda. Neu a les cotes altes, a partir dels 1.500 metres. 
 
Dissabte continuarà el fred, amb cels entrenyinats a tot el país i pluges al Pirineu, on la cota de neu pujarà fins als 2.400 metres. Diumenge s’estendran els ruixats del Pirineu al Prepirineu i a les comarques de Girona, al matí i a la costa central per la tarda. El termòmetre pujarà algun grau. 

Alerta per fortes ventades

Pel que fa al vent, Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el pla Ventcat per risc de vent a gran part de les comarques catalanes i especialment les del Pirineu i Prepirineu, entre les quals el Pallars Sobirà i Jussà. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el vent començarà a bufar a primeres hores d’aquesta nit i s’allargarà durant la jornada de demà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació