Dijous, 18 d'abril de 2024
emergències

«Indignació» al Pallars Sobirà pel possible trasllat de la base de l’heliport de Tírvia a la Seu

El consell comarcal defensa que és un equipament "essencial" i aposta per mantenir-lo a la ubicació actual

Jordi Ubach Llorens 23 de setembre de 2020 a les 11:27
Imatge general de l’heliport de Tírvia | Tirvia.net
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha demanat una reunió al nou conseller d'Interior, Miquel Sàmper, per tractar el possible canvi de lloc de l'heliport actualment ubicat a Tírvia. Segons ha confirmat a Pallars Digital el president comarcal, Carles Isus, el Departament d'Interior està estudiant la possibilitat de traslladar la base a la Seu d’Urgell, malgrat fins la data no s’hagi efectuat cap comunicació oficial al respecte.


En un comunicat, l'ens comarcal ha assegurat que estan "preocupats" per aquesta possibilitat i han defensat que l'helicòpter ja s'ha consolidat com un equipament "essencial" pel territori perquè dóna cobertura de rescat a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. El consell remarca que és precisament al Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran on es fan més del 75% dels rescats de muntanya a Catalunya i destaquen que l'aparell "optimitza" la velocitat del rescat per la seva situació estratègica. 

Isus ha mostrat “una vegada més” la seva “indignació” pel possible trasllat de la base de l’heliport. “Si ens hem de basar per les ràtios o les rendibilitats, al final a la nostra comarca no hi quedarà cap servei”, ha reblat. “Volem saber per què es planteja aquest trasllat”, que assegura, “no s’ha explicat ni debatut amb el territori”. Isus creu que el Govern ha tornat a actuar “amb nocturnitat i traïdoria” i sent que la comarca ha estat novament “maltractada”.

En aquesta reunió amb el titular d'Interior, l'ens proposa que hi assisteixi el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, i també els seus homòlegs al Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i la Val d’Aran. L'heliport de Tírvia va ser construït als anys 90, és propietat de la Generalitat i està gestionat pels Bombers.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació