Dimecres, 24 d'abril de 2024
ajuntament de tremp

Tremp tanca amb «èxit» una festa major atípica marcada per les mesures contra la Covid-19

L’Ajuntament de Tremp es mostra satisfet per com s’ha desenvolupat la festa, adaptada enguany a la situació sanitària

Jordi Ubach Llorens 9 de setembre de 2020 a les 11:08
Imatge del pregó inaugural dels germans Lluís i Andreu Tomàs | Jordi Uriach
Tremp ha tancat aquest dimarts, amb el tradicional castell de focs artificials, els actes de la festa major d’enguany, una celebració atípica marcada, sens dubte, per les mesures per fer front a la Covid-19. Durant cinc dies s’han succeït més de 20 actes per als més de 2.629 assistents, amb inscripció prèvia, accés controlat i totes les mesures preventives que marca el Departament de Salut.

L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha mostrat la seva satisfacció per com s’ha desenvolupat la festa i per l’”èxit” que assegura que han tingut tots els actes programats, que en la majoria dels casos han completat l’aforament. En declaracions a Pallars Digital, Cases s’ha mostrat orgullosa del comportament dels veïns i veïnes de Tremp, que “han mostrat un ferm compromís amb el compliment de les mesures de seguretat”, ha dit.


​Aquesta ha estat un festa major que s’ha pogut celebrar, segons ha informat el consistori a través d’un comunicat, gràcies a l’”esforç col·lectiu” de la ciutadania; de la Comissió de Festes, per adaptar un a programació ja prevista des de feia mesos a la situació actual; així com de l’Ajuntament de Tremp i la Diputació de Lleida, que han facilitat els mitjans per a fer possible la infraestructura necessària per a celebrar la festa amb garanties.

Cases ha recordat que el consistori ja va apostar per fer un Sant Joan diferent, amb un concert itinerant pels carrers de la ciutat perquè la gent el pogués gaudir des dels balcons. “Això ens va animar a seguir programant actes durant l’estiu i també a fer la festa major”, ha assegurat. Tremp, de fet, és l’única capital pirinenca -i de les poques ciutats de la demarcació de Lleida- que aquest any ha tirat endavant la festa major.

Ara l’ajuntament ja pensa en com garantir l’accés a la cultura durant els propers mesos, amb la mirada posada a la campanya de Nadal. “Continuarem programant a l’Espai Cultural La Lira durant la tardor i veurem també com plantegem aquest any el Nadal”, ha dit Cases.

FOTOS


Diada Nacional a Tremp

La capital del Pallars Jussà acollirà aquest dijous l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, un acte organitzat conjuntament entre l’Ajuntament de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Jussà i que tindrà lloc a les 20h a l’Espai Cultural La Lira. Comptarà amb una xerrada del professor de la Universitat de Barcelona, Àngel Casas, sobre el paper del Pallars Jussà dins la història de Catalunya. L’aforament serà limitat i serà necessària l’inscripció prèvia per accedir al recinte.

L’endemà, el divendres dia 11, a les 12h, hi haurà sardanes a la plaça de l'Església amb la Cobla de Bellpuig. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació