Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

El Pallars Sobirà acumula una setmana sense registrar nous casos de coronavirus

El Jussà en suma cinc entre el 24 i el 30 d'agost, quatre dels quals a la Pobla de Segur, mentre que el risc de rebrot baixa considerablement al conjunt del Pallars

Tomàs Garcia / Jordi Ubach 3 de setembre de 2020 a les 11:44
Una terrassa d’un bar de Sort durant el desconfinament del mes de maig | ACN
El Pallars Jussà va registrar la setmana passada, entre el 24 i el 30 d'agost, cinc nous casos de coronavirus. Es tracta d’un positiu menys que la setmana anterior, entre el 17 i el 23 d'agost, segons les dades fetes públiques aquest dijous pel Departament de Salut. Les noves xifres han fet disminuir el risc de rebrot a la comarca en més de 90 punts i ara és mitjà-alt (82,31).

Els nous casos s'han notificat a la Pobla de Segur (4), tres dels quals corresponen a membres d’una mateixa família que ja han estat aïllats i que actualment es troben complint la quarantena, segons ha pogut saber Pallars Digital. L’altre cas registrat a la comarca correspon a un positiu detectat a Tremp.

Per altra banda, la nota positiva la dona el Pallars Sobirà, que no ha sumat cap nou contagi durant les mateixes dates. Aquest fet ha provocat que el risc de rebrot a la comarca també disminueixi dràsticament -més de 70 punts- i passi de moderat a baix (14,59) en només set dies.

Pel que fa a la mitjana d'edat entre els nous contagis en el conjunt del Pallars, val a dir que ha disminuït cinc punts respecte la setmana passada (45,78) i ara se sitúa als 40,20 anys. En total, des de l'inici de l'episodi a mitjans de març, el Pallars suma 205 positius, dels quals 161 s'han produït al Pallars Jussà i 44 al Sobirà. 

L'Hospital del Pallars ja no té cap persona ingressada

Segons Salut, l'Hospital Comarcal del Pallars ja no té cap persona ingressada, després que en els últims dies es registrés un nou ingrés per coronavirus, concretament una persona amb residència al Pallars Sobirà. Tal com va confirmar a Pallars Digital el director assitencial del centre hospitalari, Eduard Sanjurjo, durant el mes d'agost s'han produït ingressos “puntuals” de malalts per coronavirus, tant residents del Pallars com turistes.


Com es calcula el risc de rebrot?

El risc de rebrot es calcula a partir de l'índex EPG, que posa en relació la velocitat de propagació dels darrers set dies amb la incidència acumulada per 100.000 habitants de les últimes dos setmanes. El resultat permet saber si el risc de rebrot és baix (menys de 30), moderat (entre 30 i 70), moderat-alt (entre 70 i 100) o alt (més de 100).

El Departament de Salut mostra al seu web les xifres fins a tres dies abans. És per això que en aquesta notícia només mostrem dades fins el 30 d’agost. El motiu, segons Salut, és que els números poden variar d’un dia a l’altre donada la peculiaritat de la situació. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació