17 d'abril de 2024
meteorologia

Neu al Pallars i temperatures mínimes en ple agost

El mercuri es desploma el cap de setmana

Redacció 31 d'agost de 2020 a les 11:00

L’episodi de fortes pluges, que ha finalitzat avui, ha anat acompanyat d’una forta caiguda generalitzada de les temperatures a Catalunya, tal com ja s’havia pronosticat, i neu al Pirineu. Així, les mínimes aquest diumenge s’han situat per sota els 5 graus al Pirineu, els 10 a l’interior i els 15 al litoral.


En aquest marc, en 10 de les 146 estacions de la XEMA s’ha registrat la seva mínima rècord d'agost en els últims 10 anys. És el cas de Viladrau, on el mercuri ha caigut fins als 5,5 graus (7,1 el 31 d’agost de 2012) i el Montseny-Tagament, amb 7,3, el mateix registre que el 20 d’agost de 2005. També s’han batut rècords negatius al santuari de Queralt, a Berga (7,5ºC), Ulldemolins (9,4ºC), Banyoles (11,4ºC), Falset (11,4ºC), Sabadell (12,6ºC), Castellbisbal (13,4ºC), Parets del Vallès (13,5ºC) o Cunit (13,6ºC).

Al Pallars, les mínimes s’han assolit aquesta passada matinada. A Tremp, per exemple, s’ha arribat als 7,5ºC i a Sort la mínima s’ha quedat als 6,8ºC. Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya, on més fred s’ha registrat ha estat als cims. Per exemple, al pic de Certascan es va arribar la matinada de diumenge als -0,7ºC, mentre que aquesta passada matinada a la Bonaigua s’han mesurat -0,6ºC. 

Mentrestant, la previsió pels propers dies a les comarques pallareses és que les temperatures continuïn baixes per l’època de l’any però amb tendència a pujar molt tímidament durant la setmana. Així, dimarts i dimecres, tindrem també dos dies estables, amb domini del sol, amb ambient fresc a la nit i primeres hores del matí i més calor a les parts centrals del dia.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació