Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

L’Hospital del Pallars té actualment una persona ingressada amb Covid-19

Durant l’estiu hi han hagut ingressos “puntuals”, segons el director assistencial del centre, que qualifica com a “fonamentals” les mesures de seguretat i la responsabilitat individual

Jordi Ubach Llorens 31 d'agost de 2020 a les 10:18
Entrada principal a l’Hospital Comarcal del Pallars | Jordi Ubach
L’Hospital Comarcal del Pallars ha registrat en els últims dies un nou ingrés per coronavirus, segons les dades que ofereix el Departament de Salut i tal com ha confirmat a Pallars Digital el director assistencial del centre hospitalari, Eduard Sanjurjo. Segons Salut, es tracta del cas d’una persona amb residència al Pallars Sobirà, que actualment continua ingressat al centre.

Aquest no és l'únic ingrés per Covid-19 que l’hospital ha registrat durant l’estiu. Sanjurjo ha explicat que a finals de juliol ja n’hi va haver un -després de gairebé dos mesos sense nous casos- i que durant el mes d’agost també s’ha tractat malalts de coronavirus, tant residents al Pallars com turistes. Es tracta d’ingressos “puntuals”, segons el director assistencial de l'hospital, que assegura que en tot l’estiu no s’ha hagut d’afrontar més d’un cas a la vegada.

Tot i que encara s’han de veure els efectes de les darreres dos setmanes d’agost, Sanjurjo assegura que la temporada turística al Pallars no ha portat, de moment, una especial pressió sobre el sistema sanitari “ni per coronavirus ni per patologies habituals per l’època”. Malgrat això, manté que cal estar a l’expectativa del que pugui succeir els propers dies amb la tornada generalitzada a la feina i, a partir del 14 de setembre, amb l’inici del curs escolar.

Sanjurjo ha explicat que durant l’estiu s’ha reforçat l’àrea d’Urgències de l’hospital degut a l’increment del turisme i que també s’han completat les obres a planta. Aquestes han permès crear una “àrea d’aïllament” que queda separada de la resta de malalts i que ha d’evitar possibles contagis de coronavirus dins el propi centre. 

El director assistencial de l’Hospital del Pallars insisteix en les mesures de seguretat i higiene -mans, distància i mascareta- així com en la responsabilitat individual de la ciutadania com a elements “fonamentals” per evitar un nou rebrot que pugui saturar de nou el sistema sanitari.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació