Dissabte, 20 d'abril de 2024
festes

Tremp tira endavant la festa major malgrat les darreres restriccions

L’ajuntament programa una festivitat atípica que comptarà amb quatre dies d’activitats i tindrà un format marcat per les mesures sanitàries

Redacció 28 d'agost de 2020 a les 10:22
Imatge dels actes celebrats durant la Festa Major de Tremp 2018 | Eduard Serra
L’Ajuntament de Tremp ha decidit tirar endavant la festa major de la ciutat malgrat les darreres restriccions anunciades pel Govern de la Generalitat. La principal celebració de la ciutat arriba enguany del 4 al 8 de setembre amb un programa de festes complet en el qual no hi faltaran espectacles i activitats per a tots els públics com concerts, teatre i espectacles infantils. El consistori ha avançat la programació aquest divendres a través de les xarxes socials.
 
El tret de sortida serà el dia 4 i el marcarà el tradicional pregó d’inici de festa major, enguany a càrrec dels germans Andreu i Lluís Tomàs, jugador i exjugador d’hoquei patins del Lleida Llista Blava. Tot i això al matí ja hi haurà dos actes previs: la presentació del llibre La veritable història del llibreter assassí de Barcelona, de Marcel Fité i espectacle de teatre de carrer amb la companyia Campi qui Pugui. Al vespre, els joves de la ciutat podran gaudir de les actuacions de Radio Balcon, Dj Bacardit i Martin’s Deejay.

De dissabte destaca la inauguració de l’exposició del poeta Joan Subirana, coincidint amb la celebració del centenari del seu naixement. A la tarda, serà el torn per l’espectacle infantil, No ploris de la companyia trempolina Mai Tant Teatre, seguit del concert dels valencians La Fúmiga. El dia acabarà amb el concert amb la Cobla Orquestra Montgrins.

Diumenge la programació començarà amb la despertada popular amb la Colla de Trabucaires Miquelets del Pallars i els Trabucaires de Cardedeu. De cara a la tarda els més menuts podran gaudir de jocs gegants amb Toc de Fusta i a continuació dues sessions de l’espectacle de carrer Possê amb la Batucada Sound de Secà. A la nit Stress Band posarà la cloenda als actes de diumenge amb un concert.

El dilluns el dia iniciarà amb l’espectacle Titiritriki per al públic familiar, de la companyia lleidatana Zum Zum Teatre. Al vespre a l’Espai Cultural la Lira acollirà l’espectacle de teatre Dos Taüts negres i dos de blancs, dirigida per Eduard Muntada. Tot seguit hi haurà concert amb l’Orquestra Metropol.
 

Cartell de la Festa Major de Tremp 2020 Foto: Ajuntament de Tremp


La darrera jornada de la festa major, el dimarts 8 de setembre, s’iniciarà amb l'espectacle de titelles La princesa i el pèsol de Festuc Teatre. A les 12h, missa de festa major i ofrena floral de la Cremablat a la Verge de Valldeflors a càrrec de la Colla de Diables Lo Peirot. La tarda s’encetarà amb les tradicionals sardanes amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt. Posteriorment, hi haurà concert amb el grup Banda Sonora, i a les 23h la fi de la festa major amb focs artificials des del balcó.

Inscripció prèvia a les activitats

Degut a la Covid-19, les activitats del programa requeriran d’inscripció prèvia per garantir totes les mesures de seguretat. Els formularis s’han obert aquest divendres, als quals s’hi pot accedir mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament de Tremp. A més, el programa de la festa major comptarà amb codis QR per poder accedir als formularis. Les persones que no tinguin accés a internet, podran fer les inscripcions trucant a l’ajuntament de dilluns a divendres, de 9h a 14h, al telèfon 973650005 o presencialment a la planta baixa de l'edifici en el mateix horari.

Des de l’Ajuntament de Tremp es fa una crida a gaudir de la festa amb responsabilitat, i complint totes les indicacions i mesures de seguretat e higiene, perquè “fer una festa major diferent és possible”. 

 Consulta el programa d'actes de la Festa Major de Tremp 2020

 
Inscripció prèvia a les activitats del programa

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació