Divendres, 26 d'abril de 2024
hisenda

Cap ajuntament d’ERC cedirà el seu romanent a l’Estat

Els consistoris republicans consideren que la proposta del govern espanyol és una “confiscació encoberta” dels estalvis

Redacció 14 d'agost de 2020 a les 10:00
L'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, va ser l'encarregada d'anunciar la posició d'ERC | ACN
Esquerra Republicana ha anunciat que cap dels consistoris on governa traspassarà els seus romanents a l'Estat. Per al partit, la proposta del govern espanyol és "inadmissible" i ho veuen una "maniobra de confiscació oculta" dels estalvis dels ajuntaments, a més d'una forma de "perpetuar" les "receptes d'austeritat i recentralització".

Els republicans reivindiquen els ajuntaments com una peça "clau" per superar la crisi sanitària, econòmica i social "des de la proximitat" i reclamen disposar de "totes les eines i recursos". A més, consideren que la iniciativa de l'Estat és un "nou atac" a les administracions locals, que creuen que ja han restat "perjudicades" des de l'aprovació de la Llei Orgànica d'Estabilitat Pressupostària i la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, impulsades pel ministre Montoro l'any 2013.

En aquest sentit, Esquerra afirma que els ens locals no són una "banca de l'Estat", sinó la "millor eina per atendre les necessitats dels ciutadans", especialment en un context d'emergència econòmica i social com l'actual. Des d'ERC, afirmen que defensen l'autonomia local.

Al Pallars, l'Ajuntament de la Torre de Capdella és l'únic que de moment s'ha posicionat en aquest sentit, mentre que l'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, va anunciar a les xarxes socials que ja ha signat el manifest de l'AMI que demana no cedir els romanents a l'Estat. Així i tot, i a l'espera que ho formalitzin en els pròxims plens, està previst que els altres nou ajuntaments republicans del Pallars, entre ells el de Tremp, segueixin la directriu marcada des del partit.



 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació