Dissabte, 20 d'abril de 2024
helicòpter

L'helicòpter nocturn del SEM ha realitzat 26 trasllats des de l'Alt Pirineu en dos anys

Està previst que l'helisuperfície de Tremp estigui en funcionament a finals d'aquest any

Redacció 10 d'agost de 2020 a les 09:33
Imatge de l'helicòpter nocturn medicalitzat | SEM
Després de 24 mesos en funcionament, l'helicòpter nocturn medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha traslladat 312 pacients, 26 dels quals des de l'Alt Pirineu. En total, l'aparell s'ha enlairat fins a 185 vegades per dur pacients greus i crítics des d'un hospital a un altre i 127 cops per atendre pacients en el lloc de l'accident.

Diversos hospitals catalans ja han habilitat helisuperfícies per tal de poder realitzar vols nocturns. Al Pirineu, està previst que a finals d'any entrin en funcionament la de l'aeroport de la Seu d'Urgell, la de l'Hospital d'Andorra i la de Tremp, que recentment ha finalitzat les obres de condicionament de l'heliport.


Entre les novetats del servei, hi ha la incorporació d'equips d’alta especialització mèdica com l'helicòpter neonatològic-pediàtric medicalitzat, que des de principis d'any ha ampliat el seu període d'activitat i ha duplicat l'equip sanitari. Actualment hi ha dos equips que permeten, per assistir a un nounat-pediàtric en territoris distants a Barcelona i traslladar-lo a l'hospital útil en una quarta part del temps que costaria fer-ho en una ambulància terrestre.

Enguany també ha entrat en funcionament la primera càpsula d'aïllament per traslladar pacients crítics contagiats amb malalties infeccioses com la Covid-19. En aquest sentit, el Govern assegura que Catalunya és el primer territori de l'Estat espanyol que ha desenvolupat un protocol per fer el trasllat segur d'aquest tipus de pacients en helicòpter.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació